Kop bölgesine havza dışından kaynak suları getirilmeli

Kop bölgesine havza dışından kaynak suları getirilmeli
 Editör
Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, geniş tarım alanlarına sahip Konya Ovası Projesi bölgesinde su kaynaklarının yetersiz olduğunu belirtti.

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Konya Ovası Projesi (KOP) bölgesinin en önemli geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın mevcut şekilde sürdürülebilmesi için havza dışından değişik kaynak sularının getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın mevcut şekilde sürdürülebilmesi için havza dışından değişik kaynak sularının getirilmesi gerektiğini anlatan Yüksel, Sakarya, Fırat, Kızılırmak, Seyhan, Göksu ve Manavgat gibi akarsulardan su getirilmesinin aciliyet arz ettiğini kaydetti.

Yüksel; Afşar ve Bozkır barajlarının suyunu Mavi Tünel sistemine taşıyacak Hadimi Tüneli'nin yapımına hız verilmesi talebinde bulundu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.