KOP'tan belde okuluna kütüphane desteği

KOP'tan belde okuluna kütüphane desteği
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkanlığı desteğiyle kütüphane açıldı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkanlığı desteğiyle kütüphane açıldı.

İlçeye bağlı, Araplı beldesi ortaokulunda "Kitaba Dokun, Hayata Tutun" projesi kapsamında KOP destekli yaptırılan kütüphanenin açılışına, Kaymakam Bahadır Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öcal, Araplı Belediye Başkanı Adem Ertuğrul, öğrenciler ve veliler katıldı.

20210626-2-48935811-66446374.jpg

Kaymakam Güneş, açılışta yaptığı konuşmada, oluşturulan mekanın oldukça güzel olduğunu ve öğrencilerin en iyi şekilde yararlanmaları için okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Okul Müdürü Saffettin Alan da kütüphanenin önemli bir eksikliği giderdiğini belirtti.

KOP tarafından finanse edilen kütüphanede 1500 kitap bulunduğunu ifade eden Alan, "Kütüphaneye proje kapsamında 1200 kitap alındı. Hayırsever bağışçıların katkılarıyla kitap sayımız 1500 oldu. Bu sayının zaman içerisinde daha da artacağına inanıyorum." dedi.

Konuşmalarından ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirilerek, çeşitli yarışmalarda dereceye giren veli ve öğrencilere hediye verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.