Korkmaz Group’tan yeni yatırım müjdesi

Korkmaz Group’tan yeni yatırım müjdesi
Gülvezir Korkmaz, “Projenin her türlü fizibilitesi ve alt yapısı hazır. Sanayi arazisi sorunu da çözersek önümüzdeki 1 yıl içerisinde Korkmaz Group olarak, Konya’ya katkı sağlayacak büyük bir projemiz var” dedi.

Korkmaz Group, geçmişten aldığı tecrübe ve güçle Türkiye'nin dört bir yanında hazır beton, enerji, maden ve inşaat sektörlerindeki güçlü şirketleri ile başarılı çalışmalar yürütüyor. Müşterisinin ve pazarın ihtiyacını anlamaya ve ona yönelik ekonomik çözümler geliştirmeye bağlılıkla çalışan Korkmaz Group, hızlı ve esnek aksiyon geliştirme becerisiyle faaliyet gösterdiği pazarları şekillendirecek yenilikçi ürün, hizmet ve iş modelleri sunuyor. Korkmaz Group hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gülvezir Korkmaz, “Çimento, inşaat, hazır beton, enerji ve maden sektöründe faaliyet gösteren şirketimiz dededen, babadan gelen bir şirket. Yani 1980 yılından beri sektörün içindeyiz. 1988 yılından beri şirket olarak devam ediyoruz. Korkmaz ailesi olarak 2011’ e kadar, amcalarımız diğer ortaklarımızla beraberken 2011’de ayrılarak babam, kardeşim ve ben Korkmaz Group olarak sektörde faaliyetimize devam ettik. Bizim ana işimiz hazır beton. Konya, Mersin, Antalya, Konya/Çumra, Konya/Hadim ve Konya/Merkez olmak üzere 5 ayrı bölgede hazır beton sektöründe faaliyetlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

gulvezir-korkmaz-3.jpg

KONYA’NIN EN BÜYÜK AGREGA TESİSİ

Korkmaz Group bünyesinde yer alan grup şirketleri hakkında bilgi veren Gülvezir Korkmaz, “Güneş enerjisi ile alakalı 2017 yılında yatırımlarımız oldu. Şu anda Nevşehir ve Kulu’da şirketimizin bünyesinde Güneş Enerji Santrallerimiz (GES) var. GES ile ilgili olarak yine büyük bir yatırım için 8-10 megawatt üretim izinlerimizi aldık. Enerji sektöründe de yatırımlarımız devam edecek. Maden sektöründe Konya’nın en büyük ve en kapsamlı tesisi olan gün de 10-12 bin ton kapasiteli agrega tesisimiz var. Hem kendi ham maddemizi kendimiz üretiyoruz hem de piyasanın güçlü beton firmalarının da agrega teminini sağlıyoruz. Aynı zamanda piyasaya da agrega satışımız devam ediyor. İnşaat faaliyetlerimiz de ise Allah nasip ederse, Konya’nın en gözde yerlerinden birinde 140-150 daire bir projemiz olacak. Haricinde biz 1980 yılından beri çimento satıyoruz. Bu çimento satım olayına, torba çimentoyla başladık. Hatta kilo kilo satmayla başladık. Şu anda bayisi olduğumuz fabrikalardan Türkiye’nin neredeyse 30-40 iline çimento satıyoruz. Bu faaliyetlerimizde devam ediyor” şeklinde konuştu.

beton-3.jpg

KONYA FİRMALARINA CİDDİ TALEPLER OLDU

Pandemi sürecinde hiç durmadan çalıştıklarını aktaran Korkmaz, “Bizim sektörümüz pandemi döneminde hep çalıştı. Yani inşaat sektörü hiç durmadı. Sonuçta inşaat sektörü lokomotif sektör. Allah korusun inşaat durursa ülke durur. Hatta pandemi bize pozitif bile yansıdı. Çünkü dünyadaki pandemiden dolayı bazı üretim yapan firmalar kapanınca, Konya özelindeki firmalara çok ciddi talepler oldu. Bu talepler doğrultusunda insanlar fabrikalarını ve kapasitelerini büyüttüler. Dolayısıyla hazır beton sektörü öyle bir sektör ki ekmek su gibi ihtiyaç olan bir ürün” ifadelerini kullandı.

ges-3.jpg

BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIK

3. kuşak temsilcisi olarak başarı sırlarını açıklayan Korkmaz, “Hep işimizin başında olduk. Dedemizden, babamızdan ne gördüysek hiçbir zaman insanları kandırmak, kazıklamak hesabında olmadık. Tamamen işimize odaklandık. Burada sahadaki personelle beraber gelir, neredeyse onlardan sonra giderim. Neden? İşimizin başındayız, işimizi takip ediyoruz. Firma olarak insani ilişkilerimiz iyidir. İnsanlara dokunmak önemlidir. Biz insanlara dokunuyoruz. Karşımdaki insan isterse koskoca bir fabrika sahibi zengin bir adam olsun ya da gariban bir insan olsun. Allah beğenmiş yaratmış, ben kimim insanları beğenmeyeceğim. Biz bu düsturla çalışıyoruz. Benim için bir metreküp alan müşteride çok kıymetlidir. 100 bin metreküp beton alan müşteri de çok kıymetlidir. Yani çok şükür kapımızı hiç kimseye kapatmadık. Bizim kapımız herkese açık. Çünkü biz dedemizden, babamızdan böyle gördüğümüz için bu şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

maden-2.jpg

KONYA’YA KATKI SAĞLAYACAK BÜYÜK BİR PROJEMİZ VAR

Farklı sektörlerde de yatırımları olacağını kaydeden Korkmaz, “Maalesef şu anda en büyük sıkıntımız, sanayi arazisi temini. Şu anda bunu çözebilirsem gerçekten Konya’nın ihracatına katkı sağlayacak güzel ciddi bir yatırımımız olacak. Allah nasip ederse 300 kişi istihdam edip, Konya ekonomisine katkı sağlayacak bir projemiz var. Şu anda bunun her türlü fizibilitesi, alt yapısı hazır. Tek çözemediğimiz sanayi arazisi sorunu. İnşallah onu çözersek önümüzdeki 1 yıl içerisinde Korkmaz Group olarak, Konya’ya ve Korkmaz Group’a katkı sağlayacak büyük bir projemiz var. Biz Konya’yı ve ülkemizi ne kadar büyütürsek bizde o kadar büyürüz. Bunun için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmak için çabalıyoruz” diye konuştu.

beton-2.jpg

İNSANLARA ÖRNEK OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Korkmaz Group ailesinin grup şirketi olarak tarım yatırımlarına da başladıklarını belirten Korkmaz, “Alanya Gazipaşa Bölgesi’nde ve kendi köyümüz olan Kulu Doğutepe Köyü’nde tarım yatırımlarımıza başladık. Şu anda ülkemizde ciddi manada kuraklık söz konusu. Doğutepe Köyümüzde hemşehrilerimizin çok arazileri var. Bu arazi şartlarında yetişebilecek ürünler için çalışıyoruz. Geçen yıl bir denemesini yaparak bir ekim yaptık. Belki insanlara örnek olabiliriz diye bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Alanya Gazipaşa Bölgesi’nde ise o bölgenin iklimine uygun tarım yatırımlarımız var. İnşallah birkaç yıla kadar da meyvelerini alacağız diye ümit ediyorum” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

maden-3.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.