Koronavirüs’e karşı Aronya meyvesi tüketin

Koronavirüs’e karşı Aronya meyvesi tüketin
Konya Türkiye’nin hububat üretim merkezi olarak bilinir. Ancak son zamanlarda yeni yatırımcılar Konya’da başka ürünler yetiştirmek için girişimlerini sürdürüyorlar.

Konya Türkiye’nin hububat üretim merkezi olarak bilinir. Ancak son zamanlarda yeni yatırımcılar Konya’da başka ürünler yetiştirmek için girişimlerini sürdürüyorlar.

Bu yatırımcılardan biri olan Tahsin Tosun, anavatanı Kuzey Amerika olan Aronya (Aronia) meyvesini yetiştirmek için yaptığı çalışmanın meyvelerini almaya başladı. Beş yıl önce basında gördüğü Aronya meyvesinin fidelerini yurt dışından temin eden Tahsin Tosun, sahibi olduğu arazide fidanları dikerek bu meyveyi yetiştirmeye başladı.

aronya-2.jpg

Özellikle kanser tedavisinde ek gıda ve ilaç sektöründe kullanılan Aronya meyvesi hastalar tarafından yoğun talep görüyor. Beş yılın sonunda bu yıl ikinci kez Aronya hasadı yapan Tosun, “Aronya taze meyve olarak, kurutularak, dondurularak, sirkesi yapılarak tüketilebilen bir meyve. Beş yıl önce başladığım bu işte iki yıldır hasat yapıyorum. Elde ettiğim meyveyi hiçbir satış ve pazarlama çalışması yapmadan sadece çevremdeki tanıdıklara satarak bitiriyorum. Basında bu meyvenin faydaları hakkında birçok tıbbi yazı var. Bu bilgilere ulaşanlar Aronya’ya büyük ilgi gösteriyorlar. Yetiştirdiğim Aronya şu anda talebi karşılamaya yetmiyor. Ekim alanımı büyüterek üretimimi de arttırmaya çalışıyorum” dedi.

Dr. Yegane Özcan: “Koronavirüs tedavisi sürecinde aronya tüketin”

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Uzman Doktoru Yegane Özcan, “Aronya bağışıklığı artırma ve enfeksiyonların tedavisini hızlandırma özelliğinden dolayı birçok ülkede koronavirüs tedavisinin yanında takviye olarak sık kullanılıyor” dedi.

aronya-3.jpg

Virüse karşı koruyan Aronya meyvesinin bu özelliğini içinde bulunan C vitaminine ve yüksek miktardaki antioksidanlara borçlu olduğunu açıklayan Özcan, “Özellikle Kovid-19 ile savaştığımız bu günlerde belenmemize dahil edilmesinde büyük fayda var. Aronya düzenli kullanıldığı taktirde kolestrol ve kan şekerini normalleştirir, ateroskleroz, diyabet, kalp krizi ve inme riskini azaltır, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sinir sistemini rahatlatır. PP vitamini kan damarlarının duvarlarını daha elastik hale getirir. Pektin sindirim sistemini olumlu etkiler ve toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandırır” dedi.

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.