Koru: Eczacılık mesleği ekonomik tehdit altında

Koru: Eczacılık mesleği  ekonomik tehdit altında
Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. A. Hakan Koru, Türk Eczacılar Birliği 43. Dönem 1.Bölgelerarası toplantısında 54 Bölge Odasının ortaklaşa verdiği sonuç deklarasyonuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. A. Hakan Koru, “ 23-25 Haziran 2022 tarihleri arasında Konya’da yapılan Türk Eczacılar Birliği 43. Dönem 1.Bölgelerarası toplantısında 54 Bölge Odasının ortaklaşa verdiği sonuç deklarasyonunu Konya Eczacılar odasında yönetim kurulu üyeleri ve Konyalı Eczacılarında katıldığı basın toplantısı ile açıkladı. Koru, “Eczacılık mesleği, benzeri daha önce hiç yaşanmamış bir ekonomik tehdit altındadır. Bu tehdidin ana sebebi, 2009 yılından bu yana eczacılarla ilgili olan bölümü bir türlü değiştirilmeyen ilaç fiyat kararnamesidir.13 yıldır değiştirilmeyen ilaç fiyat kararnamesinin yarattığı koşullara bir de ekonomik krizin eklenmesi eczacıları tamamen tüketmiştir. Tüm bu sıkıntıların ve eczacılık mesleğinin sorunlarının görmezden gelinmesi, mesleğimizin sorunlarını çözme istek ve iradesinin bulunmadığını göstermektedir. Eczacılar, kendilerini yok sayan bu iradeye boyun eğmemeye kararlıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.