Koruculardan güvenlik güçlerine tam destek

Koruculardan güvenlik güçlerine tam destek
Yüksekova'da terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonda korucular, güvenlik güçleriyle omuz omuza görev yapıyor - Korucular:- "Terörün kökünü kazıyacağız inşallah. Allah razı olsun silahlı kuvvetlerimize, biz memnunuz onlardan, beraberiz, teşekkür ederim

ANKARA (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlar devam ederken, bölgedeki korucular da güvenlik güçleriyle birlikte görev yapıyor.

Güvenlik kaynakları tarafından basınla paylaşılan görüntülerde, operasyon bölgelerinde görevli korucuların açıklamaları yer aldı.

Yüksekova sınır karakollarında 21 yıl görev yapan bir korucu, askerlerle birlikte göreve geldiklerini belirtti. Emniyet görevlileriyle nöbet tuttuklarını kaydeden korucu, "Omuz omuzayız, beraber çay içiyoruz, yemek yiyoruz, beraberiz. Allah razı olsun askerlerimizden, emniyet görevlilerimizden." ifadelerini kullandı.

Terörün en kısa sürede sona ereceğine inandığını vurgulayan korucu, "Terörün kökünü kazıyacağız inşallah. Allah razı olsun silahlı kuvvetlerimize, biz memnunuz onlardan, beraberiz, teşekkür ederim" dedi.

Bölgede görev yapan bir başka korucu da huzur ve barış ortamının gelmesi dileğinde bulundu.

Terör nedeniyle birçok insanın evini terk etmek zorunda kaldığını anlatan korucu, "Bütün millet perişan oldu, göç oldu, o kadar millet perişandır. Bizim köyde de operasyon oldu, belki köyde yiyecek, içecek her şeyimiz bitmiştir. Buraya geldik, askerle polisle birlikte yaşıyor, birlikte görev yapıyoruz. Askere, polise teşekkür ediyorum, Allah razı olsun." şeklindeki görüşlerini paylaştı.

- "Çatışma istemiyorum, huzur istiyorum"

Bir başka korucu ise 1985'te köy korucusu olduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerine özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür eden korucu, onlarla çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"Benim huzurum bozulmuşsa, bizim devletimizin de huzuru bozulmuştur" diyen korucu, şöyle devam etti:

"Beraber omuz omuza nöbet tutuyoruz, kardeş kardeşe. Ben onun abisi oluyorum. 60 yaşımdayım, o 45-50 yaşında. Ben onun abisiyim, onunla sabaha kadar nöbet tutuyorum, çünkü ben mecburum. Bu silahı aldım, bu silah benim şeref ve namusumdur. Onun için buraya geldim, bu nöbeti seviyorum. Çatışma istemiyorum, huzur istiyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.