Koruma altındaki gençlere iş imkanı

Koruma altındaki gençlere iş imkanı
İvedik OSB ve Ankara Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında, 18 yaşını doldurduklarında devlet korumasından çıkacak gençlere CNC operatörlüğü eğitimi veriliyor- Kurs dönemi sonunda sertifika alacak gençlere, ihtiyaç duya

ANKARA (AA) - ERDAL ÇELİKEL - Ankara'da çocuk evlerinde kalan ve 18 yaşını doldurduklarında devlet korumasından çıkacak olan gençlere yönelik mesleki eğitim projesi geliştirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İvedik OSB ve Ankara Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, söz konusu gençlerin devlet korumasından çıktıktan sonra iş sahibi olmaları ve sosyal yaşama daha kolay uyum sağlamaları için işbirliği yaptı. Bu kapsamda, İvedik Organize Sanayi Meslek Edindirme Merkezinde (İVMEM) 8 gencin, CNC operatörlüğü eğitimi aldığı proje çerçevesinde, ilk olarak yakın zamanda haklarındaki koruma kararı kalkacak ve işe ihtiyacı olan gençler tespit edildi.

Günde 4'er saat olmak üzere 3 ay boyunca haftada iki gün teorik ve pratik CNC operatörlüğü eğitimini kapsayan projede, aynı anda 15 gencin eğitim almasına olanak tanındı.

Proje çerçevesinde önce bilgisayar ortamında teknik çizimler yapan gençler, daha sonraki aşamada atölye ortamında çizimlerini nihai ürün haline getiriyor.

- "Çocuklar hevesli"

Projeye ilişkin görüşlerini paylaşan çocuk evi yetkilileri, proje başladıktan sonra çocukların geleceğe dair umutlarının arttığını kaydederek, "Çocuklar istekli ve hevesliler. Çocukların, bu projeye devam etmek istemeleri projenin istikrarı açısından bizleri çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

İvedik OSB Bölge Müdürü Fatih Öztepe de ülkenin üreten bir kitleye ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bu proje, hem çocukları istihdam etmek hem de üretime katkı sağlanması açısından önemli. Çocuklar burada çalışmak istedikleri müddetçe bizim için onlara iş bulmak çok da zor değil." dedi.

Öztepe, gençlerin ileriki dönemlerde iyi projeler geliştirmeleri durumunda, OSB'de yeni kurulacak teknokentteki kuluçka merkezlerinde yer tahsis edebileceklerini söyledi.

- Gençler projeden umutlu

Eğitim alan gençler de özellikle bir meslek sahibi olmak ve gelecekte iş imkanları yaratması açısından projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Koruma altındaki gençlerden 18 yaşındaki Hakan Avcı, yaklaşık 2 aydır eğitimlere devam ettiğini belirterek, "Eğitim beklentilerimin üzerinde gayet iyi bir şekilde sürüyor. Olanaklar oldukça iyi. Öğrenme sürecimiz gayet iyi gidiyor. Eğitimin sonunda sertifika alacağız. İş garantisi de var. O yüzden severek yapıyoruz." diye konuştu.

İleride kendi parasını kazanacak olmasının motivasyonunu artırdığını kaydeden Avcı, "Şu günlerde bilgisayar ortamında çizim öğreniyoruz. Daha sonra çizdiğimiz resimlerin kodlarını girerek nihai ürünü oluşturuyoruz ve elimize alarak inceleyebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir başka kursiyer Alparslan Deniz de CNC operatörlüğünün daha önce de öğrenmek istediği bir meslek olduğunu söyledi. Kursun çok eğlenceli geçtiğini anlatan Deniz, "Arkadaşlarım ve ben mesleği iyi bir şekilde öğreneceğimizi düşünüyorum. Kendime güveniyorum. İyi bir CNC operatörü olacağıma inanıyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.