KOSKİ hizmetlerini aralıksız sürdürüyor

KOSKİ hizmetlerini aralıksız sürdürüyor
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü kanal ve su arıza ekipleri, 7/24 herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü kanal ve su arıza ekipleri, 7/24 herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekliyor. İşçiler, yazın kavurucu sıcaklarına, kışın dondurucu soğuklarına aldırmadan vatandaşların sorunlarını çözmek için çalışıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, alanında uzman ekipleriyle sorumluluk alanında bulunan tüm yerleşim birimlerinde hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’nun en başarılı uygulayıcısı olan Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de en geniş coğrafyaya sahip il olan Konya’nın modern, gelişmiş ve örnek bir görünüme kazanması için yoğun mesai harcıyor. Merkez ve ilçelerde su arıza, kanal arıza ve kuyu suyu elektrik arızası durumunda yoğun kar yağışı ve eksi 15 dereceye varan hava şartlarında bile abonelerin mağdur olmaması için görevini aksatmadan çalışan KOSKİ ekipleri, hem arızayla hem de soğuk havayla mücadele ediyor.

koski-2.jpg

3 SAAT İÇERİSİNDE MERKEZDEKİ 11 FARKLI ARIZA GİDERİLDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün hizmet alanında bulunan tüm arızalara anlık müdahalede bulunan su ve kanal ekipleri, sadece 26 Ocak Çarşamba günü 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Karatay, Meram ve Selçuklu ilçesindeki 11 arızayı onardı. Müdahale yapılan arızalar şu şekilde: Horozluhan Mahallesi Albayrak Caddesi’nde kırılan kanal kapağı yenisiyle değiştirildi. Pirebi Mahallesi Ahmet Özcan Caddesi’nde orta refüjde patlayan sayaç dikmesi onarıldı. Çaybaşı Mahallesi Uzunharmanlar Caddesi’nde abone hattı iptali gerçekleştirildi. Durunday Mahallesi Uhud Sokak’ta şebekke hattı onarımı yapıldı. Gödene Mahallesi Şaheser Sokak’ta kırılan kanalizasyon kanal kapağına müdahale edildi. Çelebi Mahallesi Ayşe Pınar Sokak’ta şebeke hattı onarımı yapıldı. Yaka Mahallesi Bağlarbaşı Sokak’ta kırılan kanalizasyon kapağı onarıldı. Konevi Mahallesi Anneler Sokak’ta kanal şebeke arızası giderildi. Çatalhüyük Mahallesi Ormankaya Sokak’ta baca kapağı değiştirildi. Harmancık Mahallesi Yaralı Sokak’ta dondan dolayı patlayan tatlısu çeşmesi onarıldı. Uzunharmanlar Mahallesi Evliörencik Sokak’ta kırılan kanalizasyon kapağı yenisiyle değiştirildi.

koski-3.jpg

DONAN SAYACA SICAK SU DÖKMEYİN!

Donan sayaç, abone şube yolu ve kolon çıkış borularının vatandaşlar tarafından sıcak su dökülerek veya ateş tutularak açılmaya çalışılması, musluk ve su borularının patlamasına, maddi hasarın artmasına sebebiyet verebiliyor. Çok soğuk havalarda şebekede durağan suyun olmaması gerektiğini bildiren KOSKİ Genel Müdürlüğü, tatlısu çeşmelerinin de kullanıldıktan sonra bir miktar açık bırakılmasının, kesintisiz hizmetin aksamaması için faydalı olacağını duyurdu.

koski-4.jpg

SAYAÇ MUHAFAZASI İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Olası sayaç donmaları karşısında vatandaşların sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, ALO 185 hattına bildirmeleri konusunda uyaran KOSKİ, kış aylarında sayaçların nasıl korunacağı ile ilgili de şu bilgileri paylaştı: “Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarası belirtilmek suretiyle KOSKİ'ye bildirilmelidir. Çok şiddetli soğuklarda muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır. Abonelerce tedbir alınmaması halinde; soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkânı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.