Kosova'da cumhurbaşkanı seçilen Thaçi yemin etti

Kosova'da cumhurbaşkanı seçilen Thaçi yemin etti
Kosova'da yeni Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, mecliste düzenlenen özel oturumda yemin etti.Mevcut Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga'nın da katıldığı...

Kosova'da yeni Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, mecliste düzenlenen özel oturumda yemin etti.

Mevcut Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga'nın da katıldığı oturuma, muhalefetteki Kendin Karar Al Hareketi, Kosova'nın Geleceği İçin İttifak ve Kosova Girişimi milletvekilleri katılmadı.

Meclis Başkanı Kadri Veseli'nin açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Thaçi, Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için tüm gücüyle çalışacağı vurgulayarak yemin belgesini imzaladı.

Yeminin ardından Thaçi, siyasi kariyerinin, Kosova'nın son yıllarda yaşadığı sürecin bir aynası olduğunu söyleyerek, "Kosova'ya bağımsızlığı ve özgürlüğü getiren tüm süreçlerde bulundum. Kosova'nın yeni lideri olarak bölgesel işbirliği için çalışarak Balkanlar'da barış ve istikrar sağlanmasını hedefleyeceğiz." dedi.

Yeni Cumhurbaşkanı Thaçi yarın yapılacak törenle görevini Jahjaga'dan devralacak.

Meclis binası önünde yapılması planlanan devir teslim törenine, 50 kadar ülkeden devlet ve hükümet başkanı ve bakan düzeyinde katılım olması bekleniyor.

Thaçi, Kosova meclisinde 26 Şubat'ta üçüncü tur oylamada cumhurbaşkanı seçilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.