Kovid-19 Meslek Hastalığı Sayılmalıdır

Kovid-19 Meslek Hastalığı Sayılmalıdır
Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, Kovid-19 hastalığının sağlıkçılar açısından meslek hastalığı olarak sayılması ..

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, Kovid-19 hastalığının sağlıkçılar açısından meslek hastalığı olarak sayılması gerektiğini, Kovid-19’dan hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının görev şehidi olarak sayılmasını talep ettiklerini duyurdu. Ahmet Uzunay, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi:  Tüm sağlık çalışanlarının Mali ve Özlük haklarının bir takım düzeltmelerin yapılmasını istiyoruz. Yapılacak olan düzenlemeler ile sağlık çalışanlarının motivesi artıracaktır. Bu süreçte bugüne kadar 50’si doktor olmak üzere 114 sağlık çalışanımız hayatını kaybetmiştir. Hayatı kaybeden sağlık çalışanlarının görev şehidi olarak kabul edilmesini, bir takım şehitlik haklarından ve manevi onurundan faydalanmalarını istiyoruz. Özellikle sağlık çalışanları için Kovid-19’un bir meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.