KPSS'de atanmak için en az kaç puan gerekir?

KPSS'de atanmak için en az kaç puan gerekir?
KPSS Önlisans ve ortaöğretim tercih sürecinde akıllarda atanmak için en az kaç puan gerektiğine dair soru işaretleri var.

Tercih sürecinde akıllarda atanmak için en az kaç puan gerektiğine dair soru işaretleri var. Bu soruya net cevap verebilmek için Öncelikle ÖSYM’nin 2014 memur alımları için tercih kılavuzunun yayınlanması gerekiyor. 2014 KPSS doğrultusunda hazırlanacak tercih kılavuzunda açıklanan kontenjanlar dahilinde KPSS taban puanları azalabilir ya da artabilir. 
 

Bizler bir öngörüde bulunursak. 2014 KPSS ile memur alımlarında Önlisans mezunları bir adım önde olacaklar. Zirâ kurumlar istihdam edeceği memurların Önlisans mezunu olmasını daha çok tercih etmektedirler. Ayrıca kalifiye(vasıflı) eleman sayısının Önlisans mezunlarında daha fazla olması da bu durumun sebeplerinden biri. Ortaöğretim(Lise) mezunlarından en şanssız kesimi ise “Düz Lise” mezunları olarak görülüyor. Meslek Lisesi mezunlarının teknik bilgileri de olduğundan dolayı, lise mezunları arasında en çok alım meslek lisesi mezunlarından olacaktır. Bu durumda 70 puan alan bir önlisans mezununun ataması yapılırken 90 puanlı bir düz lise mezunun ataması yapılmazsa şaşırmamak gerekir. Özet olarak düz lise mezunlarının(özürlü grubu hariç) bir memurluğu kazanabilmesi için gerçekten çok yüksek bir puana ihtiyaçları olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum