Seda Erciş

Seda Erciş

Krediniz var

Krediniz var

Perşembe gecesi ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde ilk kez temsil eden ve Shakhtar Donetsk gibi çok zorlu bir ekiple karşılaşan Atiker Konyaspor, bu maçın ardından 72 saat geçmeden lig maçına çıktı. Kendi evinde Gençlerbirliği’ni konuk eden ve karşılaşmadan 1-1’lık skorla ayrılan Konyaspor’da özellikle ilk yarıda oynanan kötü oyunun yorgunluğa bağlanması gayet doğal bir durum oldu. Shakhtar maçından sonra direnç kaybının yaşanması olağan bir durum.

BİLİNÇSİZ TARAFTARLAR VAR!

Konyaspor’un yorgun olduğunu ilk yarıda çok net bir şekilde gördük. İstediği oyunu sergilemekte zorluk çeken yeşil-beyazlı ekip rakibini de biraz da olsa hafife almış görüntüsü verdi.

İlk yarıda sahadaki oyunun ıslıklanması bizleri şaşırttı. Bu kadar zorlu bir maratonda takımın yorgun olması kaçınılmazdı. Taraftarların bazı oyuncuları hedef alması da çok anlamsız olarak görüyorum. Volkan Fındıklı için ıslık sesleri yükselirken, şunu söylemeden edemeyeceğim. Islıklanarak hiçbir futbolcu kazanılmaz. Bazı bilinçsiz taraftarlar bundan vazgeçmeli ve takıma hangi şartlarda olursa olsun desteklemeli.

KOCAMAN DAYANAMADI

Tecrübeli çalıştırıcı Aykut Kocaman, karşılaşma sırasında oyuncularına bir hayli sinirlendi. Kötü oyunla birlikte gözlerimiz hocadaydı hep. İkinci yarıda yapılan değişikliliklerle takım biraz toparlanır görüntüsü verse de, 1. ve 2. bölgede topla çok oynadı. Bu da Aykut Hoca'nın tepki vermesine neden oldu. Takımına sesini duyurmaya çalışan Kocaman, ileriye çıkmaları konusunda ciddi bir şekilde takımı uyardı.

 

kocaman-sert-uyardi-(2).jpg

SOLUN KAPTANI DOUGLAS

90 dakika boyunca takımın sergilediği mücadele iyiydi. Ancak bir oyuncu vardı ki kendini yeniden net bir şekilde ispatladı. Yeşil-beyazlıların sol beki Barry Douglas, bana göre karşılaşma boyunca belki de takımın en iyisiydi. Solda ileriye doğru çok iyi hamleler yapıp, aynı zamanda çok iyi paslar verdi. Umarım form grafiği giderek yükselir. Bu maçtaki gibi oynayan bir Douglas, Konyaspor için vazgeçilmez olacak.

gizli-oyuncu-douglas.jpg

 

O AN

80. dakikadan sonra baskısını iyice arttıran Konyaspor, üst üste ataklar geliştirerek Gençlerbirliği kalesinde ciddi tehditler oluşturdu. Çok net gol pozisyonlarına da giren temsilcimiz bu pozisyonları harcamakta cömertlik etti. Fakat bu müthiş baskının golü getireceğini hissettik. Beklediğimiz gibi de oldu. 88. dakikada Uğur Çiftçi kendi kalesine topu ağlara gönderdi. Tabi bunda Halil İbrahim’in de katkısı oldu.

 

iste-o-an-(2).jpg

BAJİC GİBİ OYUNCUNUZ OLSUN

Maçın ardından ise gol kaçırdığı için ağlayan bir futbolcu gördük; hem de öyle bir pozisyon için ki. Maçta durum 1-1 ve son saniyelerde çok net bir gol fırsatından yararlanamadı Bajic. Hiç sorun değil. Yeter ki o inanç ve azim devam etsin. Karşılaşmanın ardından gözyaşlarına hâkim olamayan Bajic için de taraftarların ayrı ve özel bir destekte bulunması da görülmeye değerdi. Ne diyelim Bajic gibi oyuncularınız olsun…

bajic-gibi-oyuncunuz-olsun.jpg

TEŞEKKÜRLER
Bilinçsiz taraftarlar olduğunu söyledim ancak bunun yanında o muhteşem gerçek Konyaspor taraftarlarını da gördükçe mutlu oluyoruz. Karşılaşma sonunda takımı mücadelesinden dolayı alkışlayan taraftarlara karşın Konyaspor da alkışla karşılık verdi. Bu maçta galibiyet gelmese de futbol adına güzel işler oldu. Görülmeye değer şeyler…

tesekkurler.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR