KTÜN 2021 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilerleme kaydetti

KTÜN 2021 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilerleme kaydetti
2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarına göre Konya Teknik Üniversitesi geçen yıla göre ilerleme kaydetti.

2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarına göre Konya Teknik Üniversitesi geçen yıla göre ilerleme kaydetti.

“TÜBİTAK” öncülüğünde oluşturulan ve her sene kamuoyuna ilan edilen 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçları açıklandı. Üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performans verilerinin değerlendirildiği kriterlere göre, Konya Teknik Üniversitesi geçen yıla göre ilerleme kaydederek 32. sıraya yükseldi.

TÜBİTAK öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TENMAK, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerin katkılarıyla hazırlanan endeks, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabeti artırarak girişimcilik ekosisteminin gelişmesini hedefliyor.

191 Üniversitenin değerlendirildiği ve sadece 50 üniversitenin listede yer aldığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi kapsamında verilerin değerlendirilmesi ise şu şekilde: yüzde 15 ağırlığa sahip ‘bilimsel teknolojik araştırma yetkinliği’, yüzde 20 ağırlıklı ‘fikri mülkiyet havuzu’, yüzde 25 ağırlıklı ‘işbirliği ve etkileşim’ ile yüzde 40 ağırlığa sahip ‘ekonomik ve toplumsal katkı’ olmak üzere dört boyutta 23 gösterge incelenerek üniversitelerin elde ettikleri toplam puan hesaplanıyor.

Geçen yıla göre ilerleme kaydedilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Her zaman belirttiğimiz gibi hedefimiz Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almak. Üniversitemiz için, girişimci ve yenilikçi olmak bir tercih değil, bu zaten olması gereken. Biz de bu anlamda üniversite olarak üzerimize düşeni yerine getirerek her zaman daya iyi olmayı hedefliyoruz. İleriki yıllarda bu başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.