KTÜN Araştırma ve Uygulama Merkezlerinden TENMAK' a ziyaret

KTÜN Araştırma ve  Uygulama Merkezlerinden TENMAK' a ziyaret
KTÜN Araştırma ve Uygulama Merkezlerinden Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumun’a (TENMAK) ziyaret gerçekleştirildi.

KTÜN Araştırma ve Uygulama Merkezlerinden Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumun’a (TENMAK) ziyaret gerçekleştirildi.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma ve Uygulama Merkezlerine ait araştırma ekibi, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’in daha önce gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında ‘ikili işbirliği ve proje yapma’ noktasında yaptığı görüşmeler neticesinde, yapılması muhtemel projeler ve potansiyel işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Ankara’da bulunan Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumuna (TENMAK) ziyaret gerçekleştirdi.

ktun-1.jpeg

Gerçekleştirilen ziyarette, KTÜN’e ait araştırma ekibi yapmış oldukları bilimsel çalışmalar hakkında sunum yaptı. Ziyarete fiziksel olarak katılamayan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve TBMYO Öğretim Üyeleri çevrimiçi sunum gerçekleştirerek çalışma konularından bahsetti. Yapılan sunumların ardından, çalışma konuları değerlendirildi. Ele alınan konularla ilgili görüş alışverişinde bulunularak yapılabilecek ortak çalışma konuları belirlendi. Böylece ileriki dönemlerde gerçekleştirilecek iş birliklerinin temeli atıldı. Toplantının ardından KTÜN heyeti Ulusal Bor Araştırma Enstitüsünü (BOREN) ziyaret ederek laboratuvarları gezdi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ktun-2.jpeg

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’in daha önce gerçekleştirdiği TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı ziyaretinde de dile getirdiği ‘ikili iş birliği ve proje yapma’ konusundaki düşüncelerini dile getirmişti. Bu neticede, KTÜN akademisyenleri tarafından gerçekleştirilen ziyaret ve bu ziyaret doğrultusunda ele alınan konularla hedeflenilen amaç doğrultusunda daha geniş bir görüşme ortamı sağlandı.

ktun-4.jpeg

TENMAK başkanlık binasında gerçekleştirilen toplantıya, Konya Teknik Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Enerji Teknolojileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ETAM) Müdürü Prof. Dr. Mahmut Kuş, Rektör Danışmanı ve Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Geliştirilmesi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NANOMER) Müdürü Prof. Dr. Mustafa Karaman, Merkezi Laboratuvar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gürsoy ve ETAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Esma Yenel katılırken, TENMAK’tan Başkan Yard. Uğur Hasırcı, TENMAK bünyesinde faaliyet gösteren Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) Başkanı Prof. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsünden Enstitü Başkanı Dr. Belma Soydaş Sözer ve Selim Topal ve Nükleer Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. V. Erkcan Özcan katıldı.

Toplantıya çevrimiçi katılanlar ise, KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Özkan, Prof. Dr. Mehmet Kemal Gökay, Prof. Dr. Veysel Zedef, Prof. Dr. Niyazi Bilim, Arş. Gör. Dr. Hasan Ali Taner, KTÜN Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Hatice Ünal Ercan, Elektrik ve Enerji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Özgül Karataş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.