KTÜN REKTÖRÜ ÖZÇELİK'TEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NE TEPKİ

KTÜN REKTÖRÜ ÖZÇELİK'TEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NE TEPKİ
Selçuk Üniversitesinin Mühendislik ve Mimarlık fakültelerinin tekrar hayata geçirmeye yönelik hamlesine tepki gösteren KTÜN Rektörü Babür Özçelik, “Bu fakülteler tekrar neden kuruluyor?

2018 yılında Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Mühendislik ve Mimarlık fakültelerinin devriyle kurulan Konya Teknik Üniversitesi, faaliyetlerine planlanan doğrultuda devam ederken, Selçuk Üniversitesinin yeni hamlesi Teknik Üniversitede tepkiyle karşılandı.  Selçuk Üniversitesinin aynı fakülteleri tekrar hayata geçirmeye yönelik faaliyetlere başladığını belirten Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Babür Özçelik, bunun yanlış bir eylem olduğunu söyledi.

KONTENJANLAR BOŞ KALACAK

Selçuk Üniversitesi’nin can damarı olan Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerinin Konya Teknik Üniversitesine dahil olduğunu belirten Özçelik, “Şimdi Selçuk Üniversitesi bünyesinde aynı fakültelerin tekrar hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar söz konusu. Neden bu fakülteler tekrar kuruluyor? Bu talep azalmasına neden olacak, öğrenci kontenjanları boş kalacak. Hem iki üniversite de aynı diplomayı verecekse böyle bir atılımın ne gereği var?” dedi. 

“HERKES ALANINDA EN İYİ OLMALI”

Konya’nın ve üniversitelerin zarar görmemesi gerektiğine vurgu yapan Özçelik, “Amacımız mevcutları geliştirmek olmalı. Herkes kendi alanında en iyi olmaya çalışmalı. Konya’nın değerini, koruyup en iyi olmak için el birliği olmalıyız. Kaynaklarımızı israf etmekten kaçınmalı ve kaynak ve enerjilerimizi mevcutların gelişimi için kullanmalıyız. Bizim de fikrimiz sorulmalı” şeklinde konuştu.  (Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum