Kuraklık bilinci oluşturmalıyız

Kuraklık bilinci oluşturmalıyız
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, kuraklık tehdidine karşı bilinç oluşması gerektiğini, hem tarımda hem meskende su kullanımında bir damla suyun zayi edilmemesi gerektiğini belirtti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Pusula Gazetesi’ni ziyaret etti. Usta, ziyarette Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Emrullah Nergiz ve Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çiçekçi’ye gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.  Afetlerle zor bir süreçten geçen halkın sürekli yanında olduklarını dile getiren Usta, halkla iç içe olduklarına vurgu yaptı.

KURAKLIĞA KARŞI BİLİNÇLENMELİYİZ

Konya’nın sorunları ve yapılan projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Usta, kuraklığa karşı bilinç oluşması gerektiğinin altını çizdi. Usta, “Şu an küresel bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Ülkemizde hatta şehrimizde de bunu ne yazık ki ciddi ölçüde yaşıyoruz. Konya Ovası’na su getirmek için geçmişte projelendirilen ve bu gün yapımı devam eden projeleri hızlandırdık. Tabii ki bu sadece devlet eliyle mücadele edilecek bir husus değil. Vatandaşımızda da kuraklık bilincinin oluşması lazım. Bir damla suyu bile zayi etmemeliyiz. Bölgemizde çok fazla su isteyen ürünlerin ekiminden vazgeçmeliyiz. Belki bir anda olmaz ama bunu planlama ile belirli bir süre içinde yapmalıyız. Suya dayanıklı ürünler ekilmeli. Eğer Konya Ovası’nda bu gün bu şekilde su tüketmeye devam edersek, gelecekte daha büyük tehlikeler bekliyor olacak. Sadece tarımda değil, meskenlerde tasarruf bilinci oluşmalı. Vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum, suyumuzu zayi etmeyelim” dedi.

‘YALAN HABERLERLE ZEHİRLEMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Son dönemlerde özellikle sosyal medya üzerinden muhalefetin yalan haber politikası sergilediğini belirten Usta, “Ne yazık ki muhalefet eliyle son dönemlerde çirkin bir furya başladı. Yalan haber furyası ile vatandaşı zehirlemeye çalışıyorlar. Özellikle yangınlarda ve selde bunu çok ciddi yaşadık. Ortaya atılan yalanların hepsine cevap verdik. Helikopter yok dediler gördüler, selde aynı şekilde hükümeti zayıf göstermeye çalıştılar, oradaki mücadelemizi de gördüler. Halkımızdan rica ediyoruz, aslı olmayan yalan haberlere inanmayın” dedi.  Yalan ve iftira haberlerin önüne geçmek için çalışma yürütüldüğünü aktaran Usta, meclisin açılması ile birlikte ‘Sosyal Medya Yasası’nın çıkacağı ifade etti.

‘IRKÇI SÖYLEMLERE KULAK ASMAYIN’

Irkçı söylemler ile vatandaşlar üzerinden yeni bir kargaşa planı yapıldığını ve dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Usta, “Yine bir kıvılcım ateşlemeye çalışıyorlar. Irkçı söylemler kullanarak bizi birbirimize düşürme çabaları var. Ama biz millet olarak bu oyunlara gelmeyiz. Türkiye Cumhuriyeti, kardeşliğin ve merhametin ülkesidir. Kimse bizim kardeşliğimiz üzerinden oyun kurmaya çalışmasın. Konya’daki menfur katliamı da bu noktada kullanmaya çalıştılar. Ama hem mağdur ailemiz hem diğer vatandaşlar sağduyulu durdu. Kimseye prim vermedi. Allah’ın izni ile bu ülke üzerinde oyun kuranlara her daim cevabını verecektir” diye konuştu. (İbrahim Çiçekçi)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.