Kur’an dili sertifika töreni gerçekleştirildi

Kur’an dili sertifika töreni gerçekleştirildi
Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı İmam-ı Azam İlmi Araştırmalar Merkezi’nde Arapça Eğitim Sertifika Töreni yapıldı.

Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı İmam-ı Azam İlmi Araştırmalar Merkezi’nde Arapça Eğitim Sertifika Töreni yapıldı. Açılış törenine; Selçuklu Müftü Vekili Bahtiyar Şahin, Şube müdürü İsmail Bulun, Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi hocaları, İl Müftülüğü Başvaizi Mehmet Erşahin, Mustafa İlboğa Hafız Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürü Ahmet Erol, Fatih Kur'an Kursu'nun kıymetli hocaları, Elmas Kur'an Kursu Müdürü Mustafa Selek, Özel Hatice Baykara Ortaöğrenim Kız Yurdu Müdiresi Emine Taşoluk, veliler ve Öğrenciler katıldı.

img-2019.jpg

BUNU ÖĞRENMEK BİZİM İÇİN FARZDIR

Kursiyer öğrenci Halil Seven'in Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program; Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür İdris Bilgi’nin vakıf adına açılış konuşması yapması ile devam etti. İdris Bilgi konuşmasında hafızların sadece Kur’an-ı ezberden okumalarının yeterli olmadığını belirterek, “Asıl olanın Kur’an’ı anlamak ve onun rehberliğinde kişilerin hayatını şekillendirmesi gerektiğine inanarak, bütün ümmetin mensupları aynı dili konuşsun ve bu dil hepimizin ortak noktası olsun. Her şeyden evvel bu dil; Kur’an-ı Kerim’in, vahyin dilidir. Bunu öğrenmek bizim için farzdır. Bizim sloganımız: ‘Arapça Ümmetin ve Vahyin dilidir’ Kur'an-ı Kerim yüce rabbimizin bizlere sunduğu en büyük ikramıdır. Kur’an, bizim hayat reçetemizdir. Dünya hayatımızı cennete çevirmek istiyorsak, bunun yolu Kur’an’dan geçer. Yüce kitabımız ahiret hayatında ise bizlere Allah'ın rızasını ve cenneti kazanmanın yollarını gösterir. Onun için Kur'an hepimizin ihtiyaç duyduğu, hepimizin muhtaç olduğu bir hayat rehberi, bir kılavuz, bir düstur, bir hayat kataloğudur” dedi.

img-1881.jpg

İLK 18 AY BOYUNCA ARAPÇA EĞİTİM ÖN PLANDA

Törende ikinci olarak kürsüye çıkan İmam-ı Azam İlmi Araştırmalar Merkezi Eğitim Koordinatörü Zafer Balkı Hoca şunları söyledi: “Öncelikle kursumuzun eğitim metodunu aktarmak gerekirse: Kursa başlayan öğrencilerin 18 ay boyunca Arapça okuma, yazma, anlama ve konuşma yönünde yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Aşama aşama; İslami ilimler, Kur'an'ın irâbı ve meali-tefsiri, hadis, fıkıh, akaid, siyer ve usul dersleri sırasıyla okutulmaktadır. Hafızlıklarını koruyabilmek amacıyla sağlama ve pişirme usulü ile ezberleri hafız hocalar tarafından dinlenmektedir. Öğrencilerimize; Matematik, Türkçe, Edebiyat, Coğrafya, Tarih dersleri aldırarak üniversite aşamasına hazırlanmaları sağlanmaktadır. Öğrencilerimize, Sosyal, Kültürel faaliyetler ve Spor etkinlikleri ile eğitim kampları tertip ederek, bedenen ve ruhen sağlıklı yaşamalarına özen gösterilmektedir. Kursumuzdan mezun olan öğrenciler, din görevlisi olarak atanmakta veya muhtelif üniversitelerde; ilahiyat, mütercim-tercümanlık okumaktadır. Öğrencilerimize e- devlet'ten sorgulanabilir Arapça Eğitim Sertifikası vermek için düzenlediğimiz programa, davetimize icabet ederek geldiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Mezun olan ve eğitimine devam eden öğrencilerimize başarılar dilerim. Hafız gençlerimizin yetiştirilmesine öncülük eden, desteklerini esirgemeyen, vakıf yönetim kuruluna, başta Başkan Mustafa Kulu ve Genel Müdür İdris Bilgi hocama şükranlarımı sunuyorum. Hafız çocuklarını vakfımıza, yurdumuza teslim ve emanet eden siz velilerimize de teşekkür ederim.”

img-1973.jpg

ÖĞRENCİ OLSAYDIM BURADA TALEBE OLMAK İSTERDİM

Son olarak Eğitim Komisyon Başkanı Muhammed Uğuz kürsüye gelerek şunları söyledi: “Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi hocalarımızdan Ahmet Baltacı hocam, bu tür tören ve toplantılara başlarken, Gözleri yaşararak şöyle derdi: ‘Bir zamanlar bırak Arapçayı öğrenmek Kur’an-ı Kerim'i okumak bile yasak iken, ‘elhamdülillah’ şu anda bir Arapça eğitim sertifika dağıtım programı var veya mezuniyet programı var. Rabbimize hamdolsun. Bugünleri bizlere nasip etti’ diyerek sözlerine başlardı. Vakıf heyeti ve hocalarımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde; Modern ve klasik eğitim verebileceğimiz bir program yapalım denildi. Konya'da birkaç tane programını istikrarlı uygulayan araştırma merkezlerinden bir tanesi de İmam-ı Azam İlmi Araştırmalar Merkezi'dir. Samimiyetimle söylüyorum; Eğer şu anda öğrenci olsaydım, İmam-ı Azam İlmi Araştırmalar Merkezi’nde talebe olmayı tercih ederdim."

img-1889.jpg

Programın son bölümünde; Arapça eğitim sertifika törenine katılan hafız imam hatipli öğrencilerin Arapça performansları büyük alkış aldı. Arapça metin okuma, Arapça hikâye canlandırma ve Arapça oyun sahne seslendirmeleri ilgiyle izlendi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 22 hafız öğrenci, Arapça eğitim sertifikalarını katılımcılardan aldılar. Vakıf yetkilileri, sertifikalarını alan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ettikten sonra, toplu fotoğraf çekimi ile program sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.