Kurban Bayramı mesajları

Kurban Bayramı mesajları
Kurban Bayramı dolayısıyla Konya belediye ve ilçe başkanları kurum ve kuruluşlar kutlama mesajı yayımladı.

BAŞKAN ALTAY: PAYLAŞMANIN RUHU KURBAN’DA SAKLIDIR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak Konyalıların, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Başkan Altay, “Yüce Allah’a bağlılığın tezahürü olan, bizleri büyük bir samimiyetle rabbimize yakınlaştıran Kurban, aynı zamanda paylaşmanın ve dayanışmanın en önemli sembolüdür. Paylaşmanın ruhu Kurban’da saklıdır” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Kurban’ın, paylaşmanın ve dayanışmanın en önemli sembolü olduğunu ifade eden Başkan Altay’ın mesajı şu şekilde: “Yüce Allah’ın biz Müslümanlara bahşettiği, sevinç ve mutluluk vesilesi olan Kurban Bayramı’nı idrak etmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz. Bayramlar hepimizin ortak heyecanı, ortak sevincidir. Birliğimiz, dayanışmamız ve kardeşliğimiz, bayramlarla birlikte daha da perçinlenir. Mahzun ve kederli gönüller bayramlarla huzur bulur. Haneler bayramların bereketiyle dolup taşar. Caddeler ve sokaklar bayramın o müstesna iklimiyle bizleri kucaklar. Hamd olsun böylesine derin bir anlam ve maneviyatı içinde barındıran bir bayram olan Kurban Bayramı’na kavuştuk. Yüce Allah’a bağlılığın tezahürü olan, bizleri büyük bir samimiyetle rabbimize yakınlaştıran Kurban, aynı zamanda paylaşmanın ve dayanışmanın en önemli sembolüdür. Paylaşmanın ruhu Kurban’da saklıdır. Birlik ve beraberliğin, huzur ve sekinetin adresi Kurban Bayramı’dır. Dünyanın birçok yerinde baş gösteren savaş ve kargaşalardan kurtuluşun reçetesi, Kurban’ın bu gönülleri sarmalayan manevi atmosferidir.

HUZUR VE BEREKET TAŞIMASINI DİLİYORUM

Böylesine müstesna günlerde bizlere düşen, başta depremzede kardeşlerimizin yeniden güzel günlere kavuşmaları olmak üzere; ülkemizin, İslam dünyasının ve tüm insanlığın kurtuluşu için dua etmektir. Düşene, darda olana el uzatmak, mazlumları, yetimleri ve öksüzleri sevindirmek, çocukların yüzünde gülücük olmak, gönüllere neşe ve huzur bırakmak için gayret göstermektir. Sofralarımızı kardeşliğe ve dostluğa açmak, kalplerimizi tüm hırs ve nefsi duygulara kapatmaktır. Hayır kapılarının ardına kadar açıldığı bu özel vakitlerin, ülkemize ve tüm İslam beldelerine huzur ve bereket taşımasını diliyorum. Tüm hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor, sağlık ve afiyetle nice bayramlara kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı Bayramlar.”

SELÇUKLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET PEKYATIRMACI: BAYRAMLAR AZİZ MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNİ DAHA DA GÜÇLENDİRİYOR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Kurban Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Pekyatırmacı mesajında bayramların Türk Milleti'nin kadim özelliği olan birlik ve beraberliği daha da pekiştirdiğine vurgu yaptı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajı şu görüşlere yer verdi: "Bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğu ve bereketini hep birlikte yaşıyoruz. Bizleri bayrama kavuşturan Rabbime şükrediyorum. Bayramlar bizleri aynı dinin, aynı inancın neşesinde birleştiren, iman kardeşliğinin hepimizde hayat bulduğu nadide günlerdendir. Milletimizin köklerinde de bulunan yardım severlik, birbirinin derdiyle hem hal olmak, dayanışma ve birlik beraberlik bayramlarda daha da derinden hissediliyor. Kurban Bayramı da bu paylaşımın en dorukta olduğu zaman dilimi. paylaştıkça bizleri birbirimize daha da yakınlaştırmanın vesilesi.

TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Bu bayramı büyüklerimizle, ailemizle, komşularımızla ve dostlarımızla birlikte geçirelim. Varsa kırgınlıklarımız ve dargınlıklarımız bunları unutarak, kardeşçe kucaklaşarak ve gönülleri kazanarak yaşayalım ve yaşatalım inşallah. Küçüklerimizin başını okşamayı, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalıp onları sevindirmeyi de ihmal etmeyelim. Bayramda şehir dışı ziyaretleri nedeniyle yolculuk yapacak olanlara da bir uyarıyı özellikle yapmak istiyorum. Lütfen emniyet kemerimizi takalım ve başta hız limitleri olmak üzere trafik kurallarına harfiyen uyalım. Yollarda kaybedilen zamanın telafisi oluyor ama kaybedilen canların telafisi asla olmuyor. Biz Selçuklu Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi hemşerilerimizin bayramı huzur içerisinde geçirmeleri için tüm tedbirlerimizi aldık. Kurban pazarında denetlemelerimiz devam ediyor. Kesim alanlarımız kullanıma hazır. Çevre Koruma ekiplerimiz de 24 saat esasıyla görevlerinde devam edecek. Selçuklu'ya varlıklarıyla değer katan değerli hemşehrilerim, bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı gönülden tebrik ediyor, bu mübarek bayramın milletimiz, İslam Alemi ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyor, herkese hayırlı bayramlar diliyorum."

GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI AHMET ARSLAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, bayramların güzelliklerin paylaşılmasına vesile olduğunu belirterek, "Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, açıklamasında tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak "Çok kıymetli hemşerilerim; Biliyoruz ki kurban, Cenabı Hakk'a ubudiyet ve teslimiyet ile birlikte bütün mahlukata şefkat ve merhametin simgesidir. Kucaklaşma, yardımlaşma, dayanışma ve yakınlaşma günü olan Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, size ve ailenize hayırlı, mutlu günler diliyorum. Bayramlar birbirimizi daha iyi anlamamız, farklılıklarımıza anlayışla yaklaşmamız, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamızın yanında adaletin, hoşgörünün ve sağduyunun hâkim olduğu günlerdir, muhasebe günleridir, bir yıl içinde yaptıklarımızı gözden geçirme günleridir. Kucaklaşma günleridir muhabbetle, birbirini aşkla seven insanların, dostların, inananların ve bütün insanların kucaklaştığı günlerdir. Hep beraber idrak edeceğimiz bu mübarek bayram günlerinin ülkemizin her bir ferdi ile birlikte tüm İslam âlemine ve insanlığa sağlık, huzur, barış ve hayır getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyor sizlerin ve ailenizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Unutmamalıyız ki bayramlar, güzelliklerin paylaşılmasına vesiledir. Gelecek güzel günlerde; Sevgimizi, saygımızı ve muhabbetimizi paylaşmak temennisiyle Kurban Bayramı'nızı tekrar tebrik ediyorum" diye konuştu.

BAŞKAN TUTAL’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kurban Bayramı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Tutal, Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu bu anlamlı günlerin, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal bayram mesajında şu ifadelere yer verdi: "Milletçe bütün kırgınlıkları ve dargınlıkları unutarak kardeşçe kucaklaşmalı, bizi biz yapan ortak değerlerimizde buluşmalıyız. Kendine ve topluma yabancılaşan insan sayısının hızla arttığı günümüzde, her türlü insani-ahlaki değerin yeniden güçlendirilmesi ve hayata geçirilmesi açısından büyük önem taşıyan dini bayramlarımız müstesna günlerdir. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan gelişmelerde, her zamankinden daha çok kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Bulunduğumuz bu güzel coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bu ruh, kardeşlik ve hoşgörü duygularının yoğunluk kazandığı bayramlarda daha belirgin bir biçimde ortaya çıkmaktadır.

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Geçmişimizden emanet aldığımız bu insani değerleri korumak ve yaşatmak her birimizin asli sorumluluğudur. Bu kadim topraklarda yaşadığımız sürece sevgi, saygı, birlik, kardeşlik, hoşgörü iklimini yaşatmak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için dini ve manevi duygularımıza, birbirimize sahip çıkmalıyız. Bu vesileyle, tüm hemşerilerimizin, İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bayramın kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmesi, insanlık için barışa, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum."

KONYA SMMMO BAŞKANI ABDİL ERDAL’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Konya S.M. Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Bayramların milli ve manevi duyguları canlı tutan, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan müstesna günler olduğunu belirten Başkan Abdil Erdal: "Bayramların ruhunda kardeşlik, birlik ve beraberlik vardır. Bayramlar, toplumumuzda büyük öneme sahip olan bu önemli değerlerin adeta sembolüdür. Bizler biliyoruz ki, bayramlar kucaklaştıkça, kaynaştıkça bayram anlamını taşır. Bayramlar sevinçlerimizi, mutluluklarımızı paylaştıkça bayram olur. Her bayram olduğu gibi, bu bayramda da muhabbet ve birlikteliğe giden yol olmaya çalışalım. Kırgınlıkları, küskünlükleri ve dargınlıkları bir kenara bırakıp, gönül kapılarımızı açık tutalım.

BİZİ BİRBİRİMİZE BAĞLAYAN BİRER MUHABBET BAĞI

Bayramların aynı zamanda bizi birbirimize bağlayan birer muhabbet bağı olduğunu gençlerimize ve çocuklarımıza gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle dargınların barıştığı, kimsesizlerin, yetimlerin, öksüzlerin ve yaşlıların görülüp gözetildiği, mutluluğun ve kardeşliğin hâkim olduğu bir Kurban Bayramı'nın yaşanmasını diliyor, meslektaşlarım ve hemşerilerim başta olmak üzere, aziz milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum."

KARATAY BELEDİYE BAŞKANI HASAN KILCA’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Tüm İslam âleminin bayramını tebrik eden Başkan Hasan Kılca; “Bu mübarek günler vesilesiyle gönüllerimiz bir kez daha paylaşma, dayanışma, yardımlaşmanın hazzıyla zenginleşti ve hep birlikte Yaradan’a yakınlaşmanın güzelliğine eriştik. Aziz milletimizin ve hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; bayramın ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış ile esenlikler getirmesini diliyorum” dedi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca yayımladığı mesajla Kurban Bayramı’nın İslam âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

BÜYÜKLERİN AVUÇLARINDA DUA OLALIM

Başkan Hasan Kılca’nın Kurban Bayramı kutlama mesajı şu şekilde; “İsmail’i İsmail yapan teslimiyetin adıdır kurban. Öyle bir teslimiyet ki bayramın kendisi... Bayramlar birlik ve beraberliğin, barış ve huzurun, sevinç ve kardeşliğin temsilcisidir. Bayram mesafelerin vuslatla nihayete erdiği bir güzel buluşmadır. Bu mübarek günler vesilesiyle gönüllerimiz bir kez daha paylaşma, dayanışma, yardımlaşmanın hazzıyla zenginleşti. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da kardeşlik köprüleri kuralım, bu bayram yetimlerin kalbine sevinç, büyüklerin avuçlarında dua olalım. Bu bayram ‘nerede o eski bayramlar’ dedirten bir bayram yaşayalım. Bu bayram, anne-babasını kaybetmişlere anne-baba, evladını kaybetmişlere evlat olalım. Her şey geçer ama sevindirdiğiniz bir çift göz, elini öptüğünüz ve duasını aldığınız o büyükler sözün özü dokunduğunuz yürekler ve fethettiğiniz kalpler de kalıcı bir sevinç olursunuz, oluruz. Dargınlık ve kırgınlıkları unutarak, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendirip, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yanında olalım ve inanç ve kültürümüzün gereğini yerine getirelim.

Bu vesileyle, Kurban Bayramı’mızı en içten duygularımla kutluyor; bayramın Konya’mıza, ülkemize ve İslâm âlemine barış, sağlık, huzur ile mutluluklar getirmesi temennisiyle mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum.”

PANKOBİRLİK GENEL BAŞKANI RAMAZAN ERKOYUNCU: BAYRAMLAR HATIRLAMA VE HATIRLANMA ZAMANLARIDIR

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Erkoyuncu, mesajında, “Kurban, her şeyden önce Rabbimizin rızasını kazanmak ümidiyle eda ettiğimiz bir ibadettir. Kurban; sadakatin, Allah’a itaat ve teslimiyetin göstergesidir. Gerektiğinde malımızı, canımızı ve bütün varlığımızı Allah yolunda feda etmenin sembolik bir ifadesidir” dedi.

"KURBAN BAYRAMI'MIZ MÜBAREK OLSUN"
Bayramların birlik, beraberlik, paylaşma hasletlerine vesile olduğuna vurgu yapan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “ Birlik ve beraberlik içinde bir bayrama daha kavuşmanın şükrünü eda ederken, konu-komşuyu da hatırlayalım. Bayramlar, hatırlama ve hatırlanma zamanlarıdır. O halde, komşunun, akrabanın, yoksulun, yetimin ve ihtiyaç sahiplerinin de hakkını ve hatırını gözetelim. Sıla-i rahim sevabını kazanalım. Bayram sevincini sevdiklerimizle yaşayalım. Anne babamızdan başlayarak aile büyüklerimizi ve dostlarımızı, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek hayır dualarını alalım. Kurbanımızı paylaşalım, tüm İslam aleminin, ülkemizin ve çiftçilerimizin bereket, huzur ve güven içinde geçireceği bayramlar için dua edelim. Cenâb-ı Hak’tan idrak edeceğimiz kurban bayramını, hanelerimizin bereketine, ülkemizin ve İslam âleminin huzuruna ve bereketine vesile kılmasını niyaz ediyorum. Dualarımızın ve Kurbanlarımızın kabul olması dileğiyle, sevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim. Kurban Bayramımız mübarek olsun” dedi.

YİĞİT'TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit Kurban Bayramı sebebiyle bayram mesajı yayımladı. Murat yiğit yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Huzur ve sevincin hayatımıza hâkim olduğu bayram günleri, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde geleceğe dair büyük umutlar beslediğimiz özel günlerdir. Hz. İbrahim ve Hz. İsmail arasındaki teslimiyet ve yakınlıktan doğan bu mübarek günler, gönül coğrafyamızın en çok ihtiyaç duyduğu değerlere işaret etmesi bakımından da ayrı bir kıymeti ifade etmektedir.

ULAŞABİLDİĞİMİZ HER GÖNLE BAYRAM COŞKUSUNU TAŞIMALIYIZ

Nitekim vatanları savaş, işgal ve tehdit altında olan kardeşlerimizin varlığı bir kez daha göstermiştir ki Kurban Bayramının özündeki manaya, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Bu gerçekten bir an bile uzaklaşmadan bayram günlerini idrak etmeli, bizleri "bir" kılan değerlerimize sımsıkı sarılmalıyız. Kendi aile fertlerimizden başlamak suretiyle ulaşabildiğimiz her gönle bayram coşkusunu taşımalı; küskünlük ve kırgınlıkları kenara bırakarak barış ve esenlik dolu bir anlayışla hareket etmeliyiz. Şehit ailelerimizi, gazilerimizi, kimsesiz yaşlıları, yetim ve yoksulları da ziyaret edip hatırlarını sormayı vazife bilmeli, onların hayır dualarına talip olmalıyız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Kurban Bayramının aziz milletimizin her bir ferdinin kalbinde huzur ve mutluluk olarak karşılık bulmasını diliyor, eğitim camiamız başta olmak üzere, aziz milletimizin ve âlem-i İslam'ın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum."

BAŞKAN KARABACAK'TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak Kurban Bayramı vesilesiyle bir bayram mesajı oldu.

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak bayram mesajında şu ifadelere yer verdi: "Saygıdeğer hemşehrilerim, değerli büyüklerim, kıymetli kardeşlerim; Kurban Bayramı'mız mübarek olsun. Kurban Bayramı'nın ayrılmaz bir parçası olan Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan vatandaşlarımızın ibadetlerinin kabul olmasını Allah'tan diliyorum. Yardımlaşmanın, dayanışmanın ve paylaşmanın katbekat arttığı bu Bayram'da, kestiğimiz Kurbanlarımızı, ibadetlerimizi ve hayırlarımızı Yüce Mevla'm kabul eylesin. Bizleri bir Kurban Bayramı'na daha sağlıkla, huzurla, sıhhatle, afiyet ve bereketle kavuşturan Rabbimize hamd ediyor, bayramımızın, vatanımıza, milletimize, Esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu duygularla bir kez daha Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyor, birlikte nice bayramlara ulaşmanızı Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Saygı ve Sevgilerimle, Allah'a emanet olun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.