Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Hangi günler tatil?

Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Hangi günler tatil?
Kurban Bayramına artık az bir zaman kaldı. Dünya genelindeki milyonlarca Müslüman bayram sebebiyle bayram namazı ardından kurban kesim ibadetlerini yerine getirecek.İşte 2020 Kurban Bayramı tarihleri ve bayram hakkında detaylı bilgiler…

İşte 2020 Kurban Bayramı tarihleri ve bayram hakkında detaylı bilgiler…

Kurban Bayramı Arefesi – Yarım Gün – 30 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı – 1. Gün – 31 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı – 2. Gün – 1 Ağustos Cumartesi

Kurban Bayramı – 3. Gün – 2 Ağustos Pazar

Kurban Bayramı – 4. Gün – 3 Ağustos Pazartesi

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020 Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı’nın 1. günü 31 Temmuz Cuma, bayramın 2. günü 1 Ağustos Cumartesi, 3. günü 2 Ağustos Pazar ve 4. günü ise 3 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak.

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Hz. Ali Camisi'nin çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kurban Bayramı'nda Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, "Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor ama değerlendirmesini Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu tabii paylaşabiliriz." diye konuştu.

Kurban Bayramı'nın özellikleri ve hususiyetinin çok farklı olduğunu belirten Erdoğan, "Tabii o gün kurbanlar kesilecek. Kurbanları kesmenin yanında tabii herkes özellikle birbirini ziyaret ki bu sadece bayramda oluyor. Ama şu an için gündemimizde böyle bir durum (kısıtlama) yok." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.