Kurban Bayramı'nda etleriniz bozulmasın!

Kurban Bayramı'nda etleriniz bozulmasın!
 Editör
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, kurban etinin en lezzetli şekilde nasıl muhafaza edileceğini araştırmaya başladı. Uzun yıllardır kasaplık yapan Yüksel, kurban etini nasıl muhafaza edileceğini Pusula Gazetesi’ne anlattı

Kurban Bayramı yaklaşırken, sofralarda bereketin simgesi etler yerini almaya hazırlanıyor. Peki, bu lezzetli etleri nasıl muhafaza edeceğiz? Uzun yıllardır kasaplık yapan Celal Yüksel, kurban etinin en lezzetli şekilde saklanması için önerilerde bulundu.

img-20240610-wa0034.jpg

"KURBAN KESİMİNDE YAPILAN HATALAR"

Uzun yıllardır kasap işletmeciliği yapan Yüksel, ‘’Kurban kestikten sonra yapılan en büyük hatalardan biri olan Kurbanlarımızı kestikten hemen sonra poşete koymayalım. Kesilen etler gölge bir yerde 3-4 saat dinlenirse makbul olur, ne kadar beklerse o kadar lezzetli olur. Bekletme esnasında etler hava almalı oda sıcaklığına ulaştıktan sonra ağızları kapalı poşetlere koyulmalı ki bozulma gibi sorunlara yol açmasın, ardından derin dondurucularda ya da buz dolaplarda muhafaza edilmeli’’ ifadelerini kullandı.

img-20240610-wa0035.jpg

"KURBAN ETİ HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ"

Etin hangi kısmından en iyi ne olacağını söyleyen Yüksel, ‘’But kısmından çok lezzetli kuşbaşı olur. Ön kollarından kebap yapılır, arka but kısmından kuşbaşı olur. Gerdan kısmı komple haşlanırsa çok lezzetli olur. Kaburgadan kıyma daha lezzetli olur. Pirzola kısmı zor fakat ailenizin kasabında işlerseniz makbul olur. Ağzının tadını bilenler muhakkak bu tüyoları uygulamalı, Bonfile eti kuzudan en fazla 200 gram kadar çıkar. Kurbanlıkları dana olanlar bonfileyi pastırmaya ayırabilir. Antrikot, mangalda tercih edilebilir. Biftek, kuşbaşı sote olabilir ama zeytinyağı ve sütle terbiye edilirse çok leziz olur, tadına varılmaz. Kuzunun ön kollarından çok güzel kebap olur. Sucukluk genelde orta yağlı olması yine lezzetli olur, ama kaburga etinden olması da tercihler içerisinde" şeklinde konuştu

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.