Kurtarma Ekibi De Mahsur Kaldı

Kurtarma Ekibi De Mahsur Kaldı
Edirne'deki nehir taşkınları dolayısıyla mahsur kalanları kurtarmaya giden bir ekip, botu su almaya başlayınca zor anlar yaşadı- Ekip, Edirne Arama ve Kurtarma Derneği botuyla kurtarıldı

EDİRNE (AA) - Edirne'deki Tunca ve Meriç nehirlerinin taşması sonucu zor durumda kalan vatandaşlara ulaşmaya çalışan ekip, botu su alınca mahsur kaldı.

Edinilen bilgiye göre, taşkın sonucu Karaağaç bölgesinde mahsur kalanlara helikopter ve arama kurtarma ekiplerine ait botlarla ulaşılmaya çalışılıyor.

Taşkın dolayısıyla mahsur kalan 4 kişiyi kurtarmaya giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama ve kurtarma ekiplerinin bulunduğu bot, Kazanova seddesinin bulunduğu bölgede su almaya başladı.

Ekibin yardım isteği doğrultusunda Edirne Arama ve Kurtarma Derneği (EDAK), botuyla bölgeye ulaşarak ekibi seddeye ulaştırdı.

EDAK Başkanı Serhat Ceylan, yaptığı açıklamada, arama ve kurtarma faaliyetleri yürütmek için ekipleriyle acil durumlara karşı beklediklerini söyledi.

Taşkınla gelen birçok malzemenin yolu kapattığını, ağaçların devrildiğini, bu nedenle botların geçmesinin mümkün olmadığını belirten Ceylan, şöyle konuştu:

"Botları arıza yapan arkadaşlarımızı kurtardık. Orada mahsur kalan 4 vatandaş helikopter tarafında alınacak. Kriz masasıyla görüşüldü. Şu an için botların hareket etmesi çok zor ama yine de şansını zorlayan arkadaşlarımız insanlara hem yardım götürmek için hem de erzak götürmek için çalışıyorlar."

Bu arada, Karaağaç bölgesindeki yeni köprülü yol inşaatı şantiyesi ile çok sayıda iş makinesinin de su altında kaldığı görüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.