"Kürtlerin ülkedeki tüm siyasi karar sürecine katılması önemlidir"

"Kürtlerin ülkedeki tüm siyasi karar sürecine katılması önemlidir"
Iraklı Şii lider Hekim:"Kürtlerin ülkedeki tüm siyasi karar sürecine katılması önemlidir"

Irak'ta Yüksek İslami Konseyi (Şii) lideri Ammar el-Hekim, Haydar el-İbadi'den güvenoyunun çekilmesinin ülkeyi iyi bir geleceğe götürmeyeceğini söyledi.

Hekim, Süleymaniye kentinde eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul ile görüşmesinden sonra basın toplantısı düzenlendi.

Başbakan İbadi'den güvenoyunun çekilmesi konusuna da değinen Hekim, "Herhangi bir kişiden güvenoyunun çekilmesi ülkeyi iyi bir geleceğe götürmez." dedi.

-"Kürtler, hükümetin asli ortağı"

Hekim,"Kürtler, Irak halkının önemli parçası ve hükümetin de asli ortağı. Kürtlerin ülkedeki tüm siyasi karar sürecine katılması önemlidir." diye konuştu.

Hekim, dün, Erbil kentine giderek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya gelmiş, Erbil temaslarının ardından KYB yetkilileriyle görüşmek üzere Süleymaniye'ye geçmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.