Kurtulmuş, mobilyacılar esnafıyla biraraya geldi

Kurtulmuş, mobilyacılar esnafıyla biraraya geldi
Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:- "Ekonomi alanını bir milli mücadele alanı olarak görerek, ekonomi alanında daha çok üretimi, daha çok istihdamı, daha çok marka üretmeyi, daha çok yüksek teknoloji üretmeyi hedef olarak aldık"- "Devlet ba

ANKARA (AA) - Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ekonomi alanını bir milli mücadele alanı olarak görerek, ekonomi alanında daha çok üretimi, daha çok istihdamı, daha çok marka üretmeyi, daha çok yüksek teknoloji üretmeyi hedef olarak aldık." dedi.

Kurtulmuş, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu'nda oda üyeleriyle ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Siteler esnafıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Kurtulmuş, "Türkiye'nin son zamanlarda yaşadığı bu derin üzüntüler içinde, terörle mücadele ortamında Türkiye'de işlerin normal bir şekilde yolunda yürüdüğünü göstermek bakımından, sizlerin dertlerini dinlemek bakımından bugün sizlerle bir arada olduk. İnşallah sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Terör örgütlerinin Türkiye'de insanları korkutmak, ürkütmek ve içine kapatmak istediğini ayrıca hükümetin planladığı işleri yapamaması, devletin hedeflerini ortaya koyamaması, ülkenin kalkınmasını istemediğini söyleyen Kurtulmuş, teröre inat, Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenlere inat el birliği içinde Türkiye'yi daha ileri noktalara götüreceklerini ifade etti.

Türkiye'nin ekonomik bakımdan büyüme hızının birilerinin uykusunu kaçırdığını vurgulayan Kurtulmuş, "Onların uykuları kaçsın, biz daha fazla çalışacağız. Daha fazla alın teri dökeceğiz ve bu ülkenin insanlarıyla hem refahı hem huzuru hem de ortak geleceğimizi paylaşacağız. Bunun için hepimiz üzerimize düşeni yerine getirmekle yükümlüyüz." ifadelerini kullandı.

- "Yedi koldan saldırıyorlar"

Türkiye'nin ihracatta daha ileriye gitmesi için marka oluşturulması gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, 64. Hükümet'in ortaya koyduğu dönüşüm programıyla ekonomide yeni bir faza adım atıldığını anlattı.

Sadece makro ekonomide başarılı olmanın yetmeyeceğinin altını çizen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türkiye'nin her yerinde mikro ölçekteki başarılarımız artarak devam edecek. Daha çok üreteceğiz, daha fazla istihdam oluşturacağız, daha çok yüksek teknoloji ürünlerine yatırım yapacağız, daha çok küresel ölçekte markalarımız olacak ve Türkiye, uluslararası alanda rekabet edebilen büyük bir ülke olacak. Çünkü Türkiye tam yol ayrımındadır. Tam da bu noktada Türkiye'nin 500 milyar dolar bir ekonomik güce, ihracat kapasitesine ulaşmasını istemiyorlar. Türkiye'nin kişi başına 25 bin dolar milli gelire sahip olmasını istemiyorlar. Türkiye'nin dünyada 10 büyük ekonomiden birisi olmasını istemiyorlar. Onun için yedi koldan saldırıyorlar. Saldırının arkasındaki temel nedenlerden birisi ekonomik olarak güçlü bir Türkiye'yi istememiş olmalarıdır. Buna karşı biz de ekonomi alanını bir milli mücadele alanı olarak görerek ekonomi alanında daha çok üretimi, daha çok istihdamı, daha çok marka üretmeyi, daha çok yüksek teknoloji üretmeyi hedef olarak aldık."

Devletle milletin bütünleşmesinin birileri tarafından istenmediğini anlatan Kurtulmuş, "Devlet başka telden çalsın, millet başka telden çalsın istiyorlar. Devlet ile millet arasındaki uyuşmazlık devlet erkanı ile millet arasında kültür, hayat tarzı, olaylara ve Türkiye'ye bakış anlamında da büyük farklılıklar olsun, bir türlü uzlaşmasın istiyorlar. Onun için eski dönemlerde sürdürülen örneğin başörtüsü ve katsayı zulmü gibi birtakım meselelerle devletle millet arasına problem konulsun istiyorlar. Ne zaman devletle millet arasındaki mesafe yakınlaşırsa Türkiye'de birilerinin ne kadar canının sıkıldığını biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sykes-Picot'un (I. Dünya Savaşı sırasında, 29 Nisan 1916'da Kut'ül Ammare kuşatması sonrasında İngiliz kuvvetlerinin Osmanlı karşısında bozguna uğramasından 17 gün sonra, 16 Mayıs 1916'da Britanya ve Fransa arasında yapılan ve Osmanlı'nın Ortadoğu'daki topraklarının paylaşılmasını öngören gizli antlaşma) 100. yılında olunduğunu anımsatan Kurtulmuş, 100 yıl önce hiçbir realitesi olmayan sınırlar çizilerek, bu coğrafyanın insanlarını ülke olarak böldüklerini söyledi. Sınırların bölünmesinin ardından da insanlar arasına fitne konulmaya çalışıldığını ifade eden Kurtulmuş, bu hesabın bir asır evvel yarım kalan hesabın tamamlanma meselesi olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, şimdi de sınırların bölünmek istendiğini ancak milletin buna müsaade etmeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde bölünmeler yaşandığını aktaran Kurtulmuş, "Şimdi istiyorlar ki, bu bölgenin amiral gemisi olan Türkiye, Osmanlı bakiyesi olan bu topraklar bir kere daha bölünsün, parçalansın istiyorlar. Buna asla müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, konuşmasının sonunda salondaki esnafın sorunlarını dinledi.

Odadaki programın ardından mobilyacılar esnafını ziyaret eden Kurtulmuş, çalışmaları hakkında bilgi aldı, talepleri dinledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.