Kurtulmuş Toki Anahtarlarını Dağıttı

Kurtulmuş Toki Anahtarlarını Dağıttı
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Tefenni ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutların açılış ve anahtar dağıtım törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Tefenni ilçesinde TOKİ nedeni ile yaptırılan konutların açılış ve anahtar dağıtım törenine katıldı. Kurtulmuş, “Kimseyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Herkesin hür bulunduğu bir Türkiye’yi inşa ediyoruz’ dedi.
Kurtulmuş, Tefenni ilçesinde TOKİ nedeni ile yaptırılan konutların açılış ve anahtar dağıtım törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Kurtulmuş, Türkiye’nin yurttaşı ile kavgalı bulunan devlet anlayışından uzaklaştığını dile getirdi. Kurtulmuş, “Türkiye o eski Türkiye dediğimiz, milleti ile kavgalı bulunan devlet anlayışından süratle uzaklaşıyor ve eski Türkiye’yi geride bırakıyor. Türkiye’de bundan böyle kamu korkular üstüne inşa edilmiş bir sistemin gölgesinde yaşamıyor’ dedi.
Kurtulmuş, ceberut devlet anlayışının bittiğini, milletin hizmetkarı olduklarını dile getirdi. Türkiye’de her insanın birinci derslik yaşadığı bir devlet anlayışının başladığını vurgulayan Kurtulmuş şöyle konuştu:
“İnsanı özgürlük arasında yaşatacaksın. Herkes hayat tarzı ne olursa olsun, dini diyaneti ne olursa olsun, dili kültürü ne olursa olsun, ’Bu memleket benim ve ben bu ülkenin birinci derslik vatandaşıyım’ diye göğsünü gere gere dolaştığı bir Türkiye. Bunu inşa ediyoruz. Bu istikamette yürüyoruz. Kimseyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Herkesin hür bulunduğu bir Türkiye’yi inşa ediyoruz. Daha yakın vakitlere kadar bu memlekette kişilerin kimisi başörtülü diye engelleniyor, ne okullara sokuluyor, ne parlamentoya mebus şekilde sokuluyordu. Kimisi anadilini kullandı diye ötekileştiriliyor, kimisi kendi kültüründen ötürü ötekileştiriliyor, mezhebinden ötürü ötekileştiriliyordu. Bunların tamamı geride kaldı. Artık herkes hür ve birinci derslik insan şekilde yaşıyor.’
Kurtulmuş konuşmasından sonra TOKİ konutlarının yapılmasında emeği geçenlere plaketlerini verdi. Kurtulmuş, mesken sahiplerine anahtarlarını dağıttıktan sonra Burdur’dan ayrılarak Ankara’ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.