Kuş gribi Taban Yaptırdı

Kuş gribi Taban Yaptırdı
Geçtiğimiz yıllarda Hollanda'da sık sık ortaya çıkan kuş gribi yeniden gündemde.

Geçtiğimiz yıllarda Hollanda'da sık sık ortaya çıkan kuş gribi yeniden gündemde. Hollanda Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Sharon Dijksma, Hekendorp'taki bir çiftlikte H5N8 adlı kuş gribi virüsünün ortaya çıktığını açıkladı. Çiftlikteki 150 bin dolayında hayvanın itlafına başlandı.
Almanya'da da son olarak bu ay başında Vorpommern-Greifswald bölgesindeki bir çiftlikte görülen kuş gribi nedeniyle 31 binden fazla hindi itlaf edilmişti. Son haberlere göre ise İngiltere'nin kuzeyindeki Yorkshire'da bulunan bir ördek çiftliğinde kuş gribi virüsü ortaya çıktı.

İngiltere Çevre, Gıda ve Tarım Bakanlığı sözcüsü, çiftliğin çevreden izole edildiğini, hayvanların itlafına başlandığını açıkladı.

Avrupada kuş gribi vakalarının yeniden görülmeye başlanması Borsa İstanbulda tedirginlik yarattı. Borsada işlem gören 2 şirketten Banvit  ve Şeker Piliç yüze 10'un üstünde düşerek taban oldu. Banvit yüzde 10,45 düşerek 3 TLye, Şeker Piliç yüzde 10,42 düşerek 0,86 TLye geriledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.