Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası
Adıyaman'da cemevinde lokma verildi, semah gösterisi yapıldı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında cemevinde lokma verildi.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesince Yeni Mahalle'deki cemevinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Program kapsamında vatandaşlara lokma dağıtılarak, semah gösterisi yapıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adıyaman halkının Sünni, Alevi ayrımı yapmadan bu tür etkinliklerde bir araya geldiğini söyledi.

Tanrıverdi, ildeki bu kardeşliğin her yerde örnek alınmasını istedi. Bugünlerde ülkede birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi gerektiğini dile getiren Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Biz Adıyaman'da her kesimle et ve tırnak gibiyiz. Bizde ayrım yoktur. Bizim felsefemizde, kültürümüzde herkese aynı nazarda bakmak vardır. Biz Alevi'siyle, Sünni'siyle, Türk'üyle ve Kürt'üyle hep biriz, beraberiz. Nice böyle etkinliklerde bir araya geleceğiz ve gelmek zorundayız. Dış odakların etkisinde kalmadan hepimiz el ele, gönül gönüle vererek Adıyaman'ı Türkiye'ye ve dünyaya örnek göstermek zorundayız."

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.