Kuveytli Al Kharafi Grup, yatırım için Antalya'da

Kuveytli Al Kharafi Grup, yatırım için Antalya'da
Al Kharafi Grup Turizm Sektör Başkanı Al Kharafi:- "Her halükarda bir yatırımla Antalya'nın bir parçası olmaktan mutlu olacağız. En fazla Boğaçağı Marina Projesi'yle ilgileniyoruz"- "Rahmetli babamın son ziyaret ettiği ülke Türkiye'ydi. Aynı zamanda Türki

ANTALYA (AA) - Kuveytli Al Kharafi Grup'un Turizm Sektör Başkanı Eyad Al Kharafi, Antalya'da bir yatırımla kentin bir parçası olmaktan mutluluk duyacaklarını bildirdi.

İnşaattan finansa, telekomünikasyondan turizme birçok sektörde faaliyet gösteren Kuveyt ve Arap dünyasının en büyük şirketlerinden Al Kharafi Grup'un Turizm Sektör Başkanı Eyad Al Kharafi ve şirket üst düzey yöneticileri, Antalya'daki yatırım imkanlarını değerlendirmek için kente geldi.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) organizasyonunda Rixos Downtown Oteli'de gerçekleştirilen Jassem Al Kharafi'yi Anma ve Yatırım Olanakları Zirvesi'ne, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yanı sıra turizm ve tarım sektöründen temsilciler katıldı.
Toplantıda Büyükşehir Belediyesi, Kruvaziyer Liman, Konyaaltı sahili, Boğaçayı ve Tünektepe projeleriyle ilgili detaylı bir sunum yaptı.
Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eyad Al Kharafi, Antalya'ya ilk kez geldiklerini, projelerin ayrıntılarını inceledikten sonra yatırım miktarını belirleyeceklerini bildirdi.
"Ama her halükarda bir yatırımla Antalya'nın bir parçası olmaktan mutlu olacağız" diyen Al Kharafi, en fazla Boğaçayı Projesi'yle ilgilendiklerini açıkladı.

- "İyi bir yatırımı hak ediyor”"

Antalya'nın iyi bir yatırımı hak ettiğini ifade eden Al Kharafi, kente yapacakları yatırım miktarının belli olmadığını, yatırım miktarını projeleri inceledikten sonra belirleyeceklerini vurguladı.
Bir gazetecinin, Boğaçayı Projesi'nin İstanbul'daki projenin ardından Türkiye'nin ikinci "çılgın projesi" olarak anıldığını söylemesi üzerine Al Kharafi, "Şüphesiz çılgın bir proje. İlk duyduğumda ben de şaşırdım ama bu tür projelere yalnız girmeyip birkaç ortakla değerlendirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Babası Jassem Al Kharafi'nin geçen yıl Türkiye'den Kuveyt'e dönerken uçakta vefat ettiğini hatırlatan Kharafi, "Rahmetli babamın son ziyaret ettiği ülke Türkiye idi. O son ziyaretinde oldukça mutluydu. Aynı zamanda Türkiye'ye yatırım yapmayı da düşünüyordu. Bizler de merhum babamızın vizyonunda olduğu gibi bu ülkede yatırım yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

- 2 milyar dolarlık proje

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplam yatırım değeri 2 milyar dolar olarak tahmin edilen Tünektepe, Boğaçayı Marina, Konyaaltı Sahil ve Kruvaziyer Limanı projeleriyle ilgili gruba bilgi verdiklerini, söz konusu projeleri bir ay sonra Cannes'da dünya yatırımcılarına da anlatacaklarını dile getirdi.
Antalya'nın, dünyanın ve Türkiye'nin önemli yatırım merkezlerinden olduğunu anlatan Türel, "Eskiden 'Visit Antalya' diye bir sloganımız vardı, şimdi 'Hem visit hem investment Antalya' diyoruz. Yani hem ziyaret edin hem de yatırım yapın" dedi.

"Antalya'ya yatırım yapan kazanır" diyen Türel, Antalya'nın en güvenli şehirlerden biri olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin etrafındaki tüm olumsuz gelişmelere rağmen ekonomisi itibarıyla dünyanın gıpta edilen ülkelerinden biri olduğunu belirten Türel, uluslararası zirvelerde de ekonomik başarının kendilerine sık sık sorulduğunu ifade etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.