Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi:- "Bizim hedefimiz ve gayemiz barış. Biz, meşru yönetime karşı gerçekleştirilen darbe neticesinde akan kanın durması ve kamu malının zarar görmesini engellemeye çalışıyoruz"

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, ülkedeki meşru yönetimin hedefinin barış olduğunu söyledi.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, Hadi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da danışmanlarıyla yaptığı görüşmede, "Bizim hedefimiz ve gayemiz barış. Biz, meşru yönetime karşı gerçekleştirilen darbe neticesinde akan kanın durması ve kamu malının zarar görmesini engellemeye çalışıyoruz" dedi.

Hadi'nin danışmanlarıyla yaptığı görüşmede, Kuveyt'te yapılacak müzakereler ve Husilerin ateşkesi ihlal etmeleriyle ilgili konular görüşüldü.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, Kuveyt'te bugün başlaması beklenen müzakerelerin son anda yaşanan bazı gelişmeler nedeniyle ertelendiğini duyurmuştu.

Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleşmiş ancak görüşmede ilerleme sağlanamamıştı. BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, geçen hafta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı açıklamada, Yemenli taraflar arasındaki bir diyaloğun ancak "Husilerin kentlerden çekilmesi ve silahlarını devlete teslim etmesini öngören" 2216 sayılı BM kararı doğrultusunda gerçekleşeceğini ifade etmişti.

Yemen'de Eylül 2014 tarihinden bu yana devam eden sorunların çözümü için yürütülecek 3'üncü diyalog müzakerelerinin bugün öğleden önce Kuveyt'te başlaması bekleniyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.