Lezzetli ve kaliteli ev yemekleri Perihan Abla’da
Mantı, su böreği, içli köfte ve sarma başta olmak üzere Konya’da 2002 yılından beri kaliteli hizmet veren Perihan Abla Ev Yemekleri, vazgeçilemeyen doğal ve kaliteli lezzetlerini insanlara sunuyor. Ürünlerin üretimi noktasında birinci sınıf hammadde kullanımın önemli olduğunu belirten Bekir Gökçil, “Kalitemizden ödün vermeden 19 yıldır Konya’ya hizmet ediyoruz’ dedi.
2002 yılında Zafer’de Şirin Hanım Çeşmesi’nin yanında bulunan dükkânda kurulan Perihan Abla Ev Yemekleri, 19 yıldır Konya’ya hizmet vermeye devam ediyor. 2002 yılında Konya’da birçok yerde ev yemekleri yapan restoranların olmadığını belirten Perihan Abla Ev Yemekleri İşletme Sahibi Bekir Gökçil, “Bu anlamda biz tektik diyebilirim. O günden bugüne kadar lezzetlerimizi sürdürüyoruz. İnsanlara kaliteli ve sağlıklı lezzetler sunmaya çalışıyoruz. Başlıca ürünlerimiz mantı, zeytinyağlı yaprak sarması, su böreği ve içli köfte. Konya’da mantı denilince akla Perihan Abla geliyor. Özellikle mantı ve suböreğine Konyalıların büyük bir ilgi ve talebi var. Gerek şehir içi gerek şehir dışı gerekse yurtdışına gönderim sağlıyoruz. Pandemi döneminde de birçok işletmeye göre işlerimizde artış oldu. Çünkü uzun yıllardır süregelen hizmetlerimiz ve kaliteden ödün vermememiz sayesinde Konyalılar tarafından tercih edilmeye devam ediyoruz. 3 gün kazanalım 4. gün yiyelim mantığı ile hiçbir zaman hareket etmedik. Yanımızda çalışan 7 personelimiz var. Personellerimiz evlerine ekmek götürüyor. Bu nedenden dolayı mantığımız az kazanalım temiz kazanalım oldu” diye konuştu.
Bilenen firmalara toptan su böreği de veriyoruz
Konya ve İstanbul’da bulunan 2 şubesi ile hizmet veren Perihan Abla Ev Yemekleri, sarmasından su böreğine kadar el yapımı ürünleriyle vazgeçilmez oluyor. İmalathanelerini büyüterek daha kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Gökçil, “Çünkü biz bu işi toptan da yapıyoruz. Yani Konya’daki isim yapmış pastane ve unlu mamullere toptan su böreği veriyoruz. Şu anda çok talep geliyor. Kapasitemiz sınırlı olduğu için kalitemizden ödün vermemek adına şuan için o yerlere toptan ürün veremiyoruz. İlerleyen süreçteki hedefimizde imalathanemizi büyüterek toptan su böreği verdiğimizi noktaları artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Kaliteli hammadde kullanmaktan ödün vermiyoruz
Ürünlerin üretim aşamasında önceliklerinin her zaman kaliteli hammadde kullanmak olduğuna değinen Gökçil, “Kullandığımız malzemelerden herhangi bir şekilde kaçmıyoruz ve birinci sınıf olmasına dikkat ediyoruz. Bu bağlamda da kullandığımız undan, yumurtadan veya kıymadan ödün vermiyoruz. Kaliteli hammadde ile üretilen ürünler de lezzet anlamında kendini belli ediyor zaten. 19 yıldır kalitemizi ve çizgimizi bozmadan hizmet ettiysek bu hizmetlerimiz bizi tercih eden müşterilerimiz sayesinde oldu. Bu anlamda da her süreçte bizi destekleyen müşterilerimize de teşekkür ederim. Hiçbir zaman kalitemizi ve çizgimizi bozmamaya gayret ederek Konya’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Zamlara inat ürünlerimizde fiyat artışı yapmadık
İnsanların su böreğine ilgisinin çok olduğu için su böreğinde kampanya yaptıklarını aktaran Gökçil, “Kampanyamız uzun zamandır devam ediyor. Zamlara inat ürünlerimizde herhangi bir fiyat artışı yapmadık. Aksine indirim yaptık. Bu bağlamda da bir tepsi su böreğini 75 TL yerine 60 TL’ye veriyoruz. Özellikle pandemi döneminde ürünlerimizi insanlara ulaştırmak adına paket servise ağırlık verdik. Konya’nın her bölgesine paket servisi yapıyoruz. Bizlere instagram sayfamız ve telefon numaralarımızdan ulaşan müşterilerimize herhangi bir ekstra ücret istemeden evlerine kadar paketlerimizi ulaştırıyoruz. Ayrıca Perihan Abla’nın olmazsa olmazlarından olan içli köftelerimizde çok tercih ediliyor. İçli köftemizde ceviz olmazsa olmazımız. İçli köftemizi yaparken de dış kabuğunun kalın olmamasına dikkat ediyoruz. Kıymada ise dana kıyması kullanıyoruz. İçli köftemiz, müşterilerimiz tarafından çok tercih edilen lezzetlerimiz arasında” şeklinde konuştu.
Su böreğine lezzet veren yumurtadır
Su böreğinin olmazsa olmazlarının kullanılan malzemenin kaliteli olmasından geçtiğine dikkat çeken Gökçil, “Biz üretimimizin her aşamasında birinci sınıf hammadde kullanıyoruz. Kaliteli ürünlerle birlikte ustalarımızın el lezzetini katıyoruz. Ustalarımız bu konuda çok hassaslar. Su böreğine lezzet veren yumurtadır. Yumurtanın kıvamı çok iyi olması lazım. Ayrıca kullandığınız unda birinci kalitede olmalı. Çünkü unlarda 6 farklı kalite sınıfı var. Biz birinci sınıf un kullanarak el açması yapıyoruz. 20 yıldır değiştirmediğimiz Konya’nın önde gelen kasabı ile çalışıyoruz. Kıymamızı da bu kasaptan temin ediyoruz. Su böreği yapımı gerçekten çok zor. Bu süreci her kadın yapamıyor. İşimizi severek yaptığımız için bizlere kolay geliyor. Biz işinin ehli olan ustalarımızla çalışarak tamamen el açması yufkalarla ortaya kaliteli bir ürün çıkarıyoruz” dedi.
İdeal bir su böreği ince olur
Su böreği noktasında tavsiyelerde bulunan Gökçil, “İnsanlarımız su böreği yerken su böreğinin çok kalın olmamasına dikkat etsinler. İdeal bir su böreği ince olur. İçerisindeki yumurta oranı ve kıyma miktarı da kesinlikle özdeşleşmesi lazım. Yani yediğiniz zaman o inceliği ve lezzeti ağızda hissetmeniz lazım. Birçok firma su böreğini çok kalın yapıyor. Bu da hamurlaşmasına, lezzet kaybına ve sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Ayrıca piyasada bulunan bazı firmalar su böreğini hazır yufkalardan yapıyor. Su böreği el açması yufka ile yapıldığında lezzetli olur. Bu anlamda da en önemli etken su böreğinde inceliği diyebiliriz. İnsanlarımız ürünleri nereden alırsa alsın, alınan ürünün kaliteli ve hijyenik olmasına dikkat etsin. Fiyatına bakarak kaliteli olduğunu düşünmesinler. Bir ürünün en büyük etkenlerinden birisi kullanılan malzemenin kaliteli olmasıdır” ifadelerini kullandı.
Yaprağımızı özel olarak Tokat’tan getirtiyoruz
Zeytinyağlı yaprak sarması için kullandıkları yaprağı özel olarak Tokat’tan getirttiklerinin altını çizen Gökçil, “Tokat yaprağı çok ince ve damarsız olduğu için yaprağımızı özel olarak Tokat’tan getirtiyoruz. Yediğiniz zaman ağızda dağılan ekşi bir lezzet veriyor. Burada kullandığımız özel pirinç ve baharat karışımızla zeytinyağı ile birlikte hafif ekşi olarak yapıyoruz. Çok ince damarsız bir yaprak olduğu için geri dönüşler çok oluyor. Mantımız da ise açılan hamurun çok kalın olmaması gerekiyor. Kalın olduğu ve haşlandığı zaman hamur tadı veriyor. Hamur ince olduğunda ise suda dağılıyor. Biz o ara noktayı yakaladık. Mantı içerisinde ise kesinlikle soya veya soya ürünleri gibi maddeler kullanmıyoruz. Aynı su böreğinde kullandığımız dana kıymamızı kullanıyoruz ve oranını kısmıyoruz. Ayrıca mantımızı hafiften fırınlıyoruz ve günlük üretim yapıyoruz. Çoğu işletmeler fırınlamadan dondurucu da stoklama usulü ile çalışıyor. Biz günlük üretim yapıyoruz. Böyle olduğu içinde müşterilerimiz her zaman bizleri tercih ediyor” diye konuştu.
Ramazan ayına avantaj paketleri hazırladık
Ramazan ayına yönelik kampanyalarının zamlara inat devam edeceğine vurgu yapan Gökçil, “Ekip sayımızı 2 katına çıkararak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ramazan ayına yönelik de 3 paketten oluşan avantaj paketleri oluşturduk. Bu paketlerimizi de çok tercih edilen ürünlerden yaptık. Avantaj 1 paketimizde; 1 kilogram etli mantı, 1 kilogram zeytinyağlı sarma, 1 kilogram su böreği ve 5 adet içli köfte yer alıyor. Bu paketimizi 170 TL yerine 155 TL’ye veriyoruz. Avantaj 2 paketimizde; yarım kilogram etli mantı, yarım kilogram zeytinyağlı sarma, yarım kilogram su böreği ve 5 adet içli köfte yer alıyor. Bu paketimizi ise 120 TL yerine 100 TL’ye veriyoruz. Son olarak avantaj 3 paketimiz ise; 2 sini kıymalı su böreği, yarım kilogram sarma ve etli mantıdan oluşuyor. Bu paketimiz ise 250 TL yerine 230 TL’ye veriyoruz. Yani her bütçeye, her aileye uygun paketler oluşturduk” diyerek sözlerine son verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.