LGS sınavında Konya'da 36 bin öğrenci ter döktü

LGS sınavında Konya'da 36 bin öğrenci ter döktü
Konya'da yaklaşık 36 bin öğrencinin ter döktüğü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav Konya'da sona erdi.

Konya'da 553 okul, 2 bin 336 salonda 35 bin 743 öğrencinin girdiği LGS sınavı sorunsuz olarak tamamlandı.

Toplam 5 bin 521 salon görevlisinin görev aldığı sınavda 1673 güvenlik görevlisi de okul ve çevrelerinde emniyet tarafından görevlendirildi.

Sınav başlamadan öğrenciler önce öğrenciler teker belgeleri incelenerek sınav salonlarına alındı.

Öte yandan Sınava giren öğrenciler içerde ter dökerken, öğrenci velilerinin de dışarda heyecanlı şekilde bekledi.

İki oturum halinde düzenlenen sınavın birinci oturumu 09.30'da başladı. Birinci oturum 10.45'te sona erecek. İkinci oturum ise 11.30'da başlayıp ve 12.50'de sona erdi.

Sınavın saat 09.30'da başlayan ilk bölümünü oluşturan sözel oturumunda, öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi.

Saat 11.30'da başlayan, matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği sayısal oturumda ise öğrencilerin 80 dakika süresi oldı. İki oturum arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkara ihtiyaçlarını giderebildi.

LGS merkezi sınavına isteyen öğrenciler giriyor. Sınava girmeyen öğrenciler de yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.