Libya'da 18 Mısırlı balıkçı alıkonuldu

Libya'da 18 Mısırlı balıkçı alıkonuldu
KAHİRE (AA) - Libya'nın batısındaki sınır muhafızlarının 18 Mısırlı balıkçıyı üç günden bu yana alıkoyduğu bildirildi. Mısır Balıkçılar...

KAHİRE (AA) - Libya'nın batısındaki sınır muhafızlarının 18 Mısırlı balıkçıyı üç günden bu yana alıkoyduğu bildirildi.

Mısır Balıkçılar Sendikası Başkanı Ahmed Nassar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mısırlı balıkçının üç günden bu yana Libya'nın batısında alıkonulmuş olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Balıkçıların tekneleriyle avlandıkları esnada Libya'nın batısındaki Zuvara Limanı açıklarında alıkonulduğunu ifade eden Nassar, söz konusu balıkçıların serbest bırakılması için Mısır Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçeceklerini aktardı.

Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan haberde de "18 Mısırlı balıkçının bulunduğu bir teknenin Libya karasularını ihlal etmelerinin ardından sınır muhafızlarınca Zuvara Limanı açıklarında alıkonulduğu" kaydedildi.

Mısırlı balıkçılar sık sık karasularını ihlal ettikleri ve yasa dışı avlanma yaptıkları gerekçesiyle komşu ülkelerce alıkonuluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.