Libya'da Hafter Güçlerine Ait Siha Bir Postaneyi Vurdu

Libya'da Hafter Güçlerine Ait Siha Bir Postaneyi Vurdu
UMH birlikleri Hafter milislerine yardım taşıyan konvoyu vurdu, 2 tank kullanılamaz hale getirildi

TRABLUS (AA) - Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e ait silahlı insansız hava aracı (SİHA), Sirte kentindeki bir postaneyi bombaladı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanından Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sirte kentinin Veşka kasabasında bulunan postanenin Birleşmiş Arap Emirlikleri (BAE) envanterine kayıtlı bir SİHA tarafından hedef alındığınısöyledi.

Saldırı nedeniyle cep telefonları ile görüşme yapılamadığına dikkati çeken Mecai, Veşka ve Ebu Grueyn bölgelerindeki cephelerde son birkaç gündür tedirgin bir sakinliğin hakim olduğuna işaret etti.

- Hafter milislerine yardım taşıyan konvoy havaya uçuruldu

Öte yandan UMH'ye bağlı askeri birlikler, Hafter milislerinin tahkimat yollarını keserek, yardımların ulaşmasına izin vermiyor.

UMH askeri birlikleri sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu, yazılı bir açıklama yaparak, Hafter milislerine yardım taşıyan konvoyun Terhune-Cefra yolunda hava kuvvetleri tarafından vurulduğunu duyurdu.

Hedef alınan kamyonlarda bulunan 2 adet tank ve roket rampalarının kullanılamaz hale getirildiğini aktaran Kununu, isabet alan akaryakıt tankının da tamamen yandığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.