Libya'da UMH 5 bakanlık binasını devraldı

Libya'da UMH 5 bakanlık binasını devraldı
TRABLUS (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) başkent Trablus'taki beş bakanlık binasını devraldığı bildirildi.Başkanlık Konseyi'ne bağlı...

TRABLUS (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) başkent Trablus'taki beş bakanlık binasını devraldığı bildirildi.

Başkanlık Konseyi'ne bağlı Bakanlıkları Devralma Komitesi Başkanı Muhammed el-İmari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komitenin başkent Trablus'taki beş bakanlık binasını teslim aldığını söyledi.

Gençlik ve Spor, İskan, Ulaşım, Sosyal İşler ve Yerel Yönetim bakanlıklarının devralındığını belirten İmari, yarından itibaren Planlama, Eğitim ve Vakıflar bakanlıklarının, hafta sonuna kadar da Dışişleri Bakanlığının teslim alınacağı bilgisini verdi.

Bakanlıkların daha sonra görevleri devralan bakanlara teslim edileceğini dile getiren İmari, bakanlıkların güvenliğini UMH İçişleri Bakanlığının sağlayacağını kaydetti.

Libya'da BM öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı. Anlaşma gereğince Fayiz es-Sirac önderliğinde kurulan UMH, Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı. UMH için 4 Nisan'da sekizincisi yapılan güvenoyu görüşmelerinden de sonuç çıkmamıştı. Sirac, 15 Nisan'da hükümetin başkent Trablus'ta çalışmalarına başladığını bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.