Libya'ya askeri müdahale ihtimali

Libya'ya askeri müdahale ihtimali
Fas Dışişleri Bakanı Mizvar:- "Biz, Libya'da müdahaleyi isteyen bir iktidar olmadığı sürece bu fikre karşıyız"- Tunus Dışişleri Bakanı Ciheynavi:- "Libya'da siyasi çözümün ertelenmesinin hem ülke içinde hem de komşu ülkelerde etkileri olacaktır"

RABAT (AA) - Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar, "Biz, Libya'da müdahaleyi isteyen bir iktidar olmadığı sürece bu fikre karşıyız" dedi.

Fas'ın başkenti Rabat'ta Tunuslu mevkidaşı Hamis el-Ciheynavi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Mizvar, Libya'da önceliğin hükümetin kurulması olduğunu belirterek, "Biz, Libya'da müdahaleyi isteyen bir iktidar olmadığı sürece bu fikre karşıyız. Libya'da öncelik uluslararası camianın muhatap alacağı bir hükümetin kurulmasıdır. Libyalılar, isterlerse askeri müdahaleyi kendileri talep etmelidir" ifadelerini kullandı.

Kendilerinin siyasi çözüm önceliklerinin olması gerektiğini anlatan Mizvar, "Biz, askeri müdahalelerin olumlu olduğu kadar olumsuz yanları da olduğunu biliyoruz. Uluslararası toplumun ve Libya'da toprak bütünlüğü ile istikrarın sağlanmasını isteyen her ülkenin oynayacağı rol budur" diye konuştu.

Hamis el-Ciheynavi ise Libya'da hükümetin kurulamamasının doğurduğu tehlikeye işaret ederek, "Libya'daki tüm tarafların hükümetin kurulup, Trablus'ta görevini icra etmesi için iradelerini birleştirmesi gerekiyor. Libya'da siyasi çözümün ertelenmesinin hem ülke içinde hem de komşu ülkelerde etkileri olacaktır" dedi.

Libya'daki durumun hem Fas'ı hem de Tunus'u huzursuz ettiğini vurgulayan Ciheynavi, "Bizler, Libyalıların hükümeti kendi başlarına kurması ve siyasi çözümü gerçekleştirmesini istiyoruz. Bu, hem Libya hem de komşu ülkelerin yararına olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.