Liseli Genç Mühendisler Sertifikalarını Aldılar

Liseli Genç Mühendisler Sertifikalarını Aldılar
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Meram Anadolu Lisesi arasında geçtiğimiz yıl yapılan iş birliği protokolüne binaen, ‘‘Liseli Genç Mühendisler Projesi”ne katılan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Törene KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Oktay Altun, Dr. Öğr. Üyesi Necati Vardar, Meram Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Karataş, üniversite ve lise yetkilileri ile Meram Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Liseli Genç Mühendisler protokolünün imzalandığı günden bu yana projeden çok ümitli olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, hizmet etmek KTO Karatay Üniversitesi olarak temel misyonumuz arasında yer alıyor. Üniversitemizin kapıları, öğrenci arkadaşlarımıza her zaman açık. Onlar, bizim gelecekteki mühendislerimiz ve kendilerini üniversitemizde de görmek isteriz” ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞMALAR MEYVELERİNİ VERİYOR

Meram Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Karataş ise, “Yaptığımız çalışmaların meyvelerini alıyoruz. Öncelikle öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Yedi öğrencimiz proje kapsamında çalışmalarını başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. İnşallah bu gençlerimiz, gelecekte İHA ve SİHA’ları üretecek mühendisler olacaklar” dedi.  Gençlerin Mühendislik Alanına İlgisini Arttıran Proje: “Liseli Genç Mühendisler” Liseli Genç Mühendisler Projesi’nde mentorluk yapan Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Oktay Altun, “Meram Anadolu Lisesi ile yürüttüğümüz bu proje, mezunu olduğum okula karşı benim için bir nevi vefa projesiydi. Meram Anadolu Lisesi’nin, oldukça kıymetli bir eğitim sistemine sahip olduğunu ifade edebilirim” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.