Lokanta ve kafelerde yeni dönem: Karatay'da denetim başladı

Lokanta ve kafelerde yeni dönem: Karatay'da denetim başladı
 Editör
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle yiyecek sektöründe hizmet veren işletmelerin yeni yıl itibarıyla kapıda ve masalarda fiyat listesini belirtmesi zorunlu hale geldi. Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü uygulamayla birlikte iş yerlerini denetledi.

Ticaret Bakanlığı’nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i, 19 Aralık 2023’te Resmi Gazete’de yayımlanmış ve işletmelere 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçiş süreci tanınmıştı.

Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de söz konusu uygulamaya ilişkin tarife ve fiyat listelerine ilişkin düzenlemeyle ilgili olarak işyerlerinde denetim yaptı.

denetim-4.jpg

Ekipler; düzenlemeye ilişkin belgelerin lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek, içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması konusunda işletme sahiplerini bir kez daha bilgilendirdi.

denetim-2.jpg

denetim-3.jpg

BİLİNÇLİ ALIŞVERİŞ YAPMALARI SAĞLANACAK

Karatay Belediyesi Başkanı Hasan Kılca; yeni uygulama ile birlikte haksız rekabetin önüne geçileceğini ve vatandaşların tükettikleri ürünün fiyatını bileceğini aktardı.

Hasan Kılca; “Ticaret Bakanlığı’nın Fiyat Etiketi Yönetmenliği 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz işletmeler, restoran ve kafe gibi yeme içme hizmeti sunulan iş yerlerine, tarife ve fiyat listelerinin işletmenin girişine, kapı önüne, masaların üzerine tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması zorunluluğu getiren yönetmelik değişikliğine ilişkin bilgi verdiler. Yeni uygulama ile vatandaşlarımızın etiket ve tarifeleri görerek, bilerek, karşılaştırarak, bilinçli alışveriş yapmaları sağlanacak. Yeni düzenlemeye uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte keyfi fiyat artışları yapılarak tüketicilerin mağdur edilmesinin de önüne geçilmiş olacak. Bu noktada zabıta müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, görevlerini titizlikle ve disiplin içerisinde yerine getiriyorlar. Karatay Belediyesi olarak hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğu için her türlü çalışma ile tedbirleri almaya devam devam edeceğiz” dedi.

denetim-1.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.