LÖSEV’den Konya’ya ziyaret

LÖSEV’den Konya’ya ziyaret
 Editör
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 25. yıl dönümünde 6 milyon gönüllüsüyle kansere ve kanserin zorlayıcı etkilerine karşı verdiği mücadeleyi Konya'da da sürdürdü

LÖSEV, 25’inci yılında 6 milyon gönüllüsüyle kansere ve kanserin zorlayıcı etkilerine karşı verdiği mücadelesini gün geçtikçe büyütüyor. LÖSEV yetkilileri bu kapsamda Konya’da farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Lösemi ve kanserle mücadele eden Konyalı aileler ziyaret edildi, mutlu et paketleri ulaştırıldı.

LÖSEV yetkilileri Konya’da kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdi. Sosyal hizmetler ekipleri, bölgede bulunan hastaları ziyaret ederek ve mutlu et paketlerini ailelere ulaştırarak destek sağladı. Halkla ilişkiler yöneticileri ise Konya’da gönüllüler ile bir araya gelerek kamuoyu çalışması gerçekleştirdi.

7aeda59d-c1e2-4b57-adb6-b781d084d199.jpg

Gönüllüler ile yapılan kamuoyu bilinçlendirme çalışmasına katılan LÖSEV gönüllüsü Aylin Gökçe i “Aslında yıllardır bağışçıyım. Emekliye ayrıldıktan sonra, kendime çalışabileceğim bir alan veya bir dernek aradım. Bağışçı olduğum LÖSEV’e neden gönüllü olmamayayım, sahada çalışmayayım dedim. Emeklilikten sonra katıldım ama aslında çalışırken de gönüllü aktivitelerine katılabilirmişim. Tanıştıktan sonra çok daha önceden katılabilirmişim diye düşündüm. Okulda aktif öğretmenlik yaparken de gönüllülük aktivitelerine devam edebilirmişim. Lösemi ve kanserle mücadele etmiş çocukların aileleri ile tanışınca çok güzel bir iş yaptığımı daha çok fark ettim. Çalışmaktan mutluluk duydum. Konya’yı gönüllü olmaya davet ediyorum” dedi.

a709cc5c-d2ec-4bc1-82e3-6bc769c4534f.jpg

“KOŞAR ADIM LÖSEV” GÖNÜLLÜLERİ KONYA’DA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN KOŞTU

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın gönüllüleri maratonlarda farkındalık yaratmak ve lösemili çocuklara bağış toplamak için 'Koşar Adım LÖSEV' takımı oluşturdu.

Gönüllüler bu yıl Konya’da düzenlenen yarı maratonda, lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklara umut olmak için koştu.

e0044361-1acd-4344-b03d-061ccfec3ccd.jpg

Her yıl farklı maratonlarda gönüllüler hem sağlıklı yaşama dikkat çekiyor hem de lösemi ve kanserle mücadele eden miniklerin hayatına dokunuyor. Yaşıtları okullarda eğitim alıp spor ve sanatla buluşup sosyal ve kültürel anlamda gelişirken, lösemi ve kanser tedavisi gören minikler ise hastane odalarında, kapalı kapılar ardında hastalıkla mücadele ediyor. LÖSEV, çocukların eğitim hakkından mahrum kalmaması için eğitim konusunda projeler üretiyor. ‘Canım Kardeşim Ders Evleri’ projesiyle Türkiye’deki lösemi ve kanser ile mücadele eden ve eğitime ulaşamayan çocukları etütlerle desteklerken okul müfredatına uygun dersler veriyor. LSV Eğitim Kurumları ile kolej statüsünde eğitimlerle dezavantajlı çocukları hayata hazırlıyor. Maratona katılan gönüllüler, lösemi ve kanser tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunu yükseltmenin, hayata kaldıkları yerden devam etmelerinde güç ve destek vermenin mutluluğunu yaşıyor.

SEN DE KOŞAR ADIM LÖSEV TAKIMINDA YER ALABİLİRSİN

Türkiye’de düzenlenen birçok sportif organizasyonun içinde gönüllüleri ile yer alan LÖSEV, Türkiye’nin her noktasından tüm gönüllülerini sahalarda koşucusu olmaya çağırıyor. "Sen de Koşar Adım LÖSEV Takımında yer alabilirsin" diyen LÖSEV, katılımcıların başvuru linkinden kendi adıyla veya şirket olarak, online bağış kampanyalarıyla, lösemili çocukların eğitimlerine destek olabileceklerini duyurdu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.