Lübnan'da kaçak internet şebekesi

Lübnan'da kaçak internet şebekesi
Lübnan İletişim Bakanı Harb:"Lübnan ulusal güvenliğini tehdit eden bir şeyi ortaya çıkardık. Bu büyük bir güvenlik başarısı"

BEYRUT (AA) - Lübnan İletişim Bakanı Butros Harb, gündemi bir süredir meşgul eden yasa dışı internet sağlayıcıların ortaya çıkarılmasının "ulusal güvenliğe karşı bir tehdidin keşfedilmesi" ve "güvenlik başarısı olduğunu" söyledi.

Başbakan Temmam Selam liderliğinde, Savunma Bakanı Semir Mukbil ve ulusal internet sağlayıcısı Ogero Telekom Şirketi Genel Müdürü Abdulmünim Yusuf’un katıldığı, ülke gündemini meşgul eden yasa dışı internet sağlayıcılarıyla ilgili toplantının ardından konuşan Harb, "Lübnan ulusal güvenliğini, insanların bilgi alışverişi ve iletişiminin güvenliğini tehdit eden bir şeyi ortaya çıkardık. Bu, büyük bir güvenlik başarısı. Şimdi yapılması gereken, böyle bir şeyin yeniden olmasını engellemek." diye konuştu.

Butros Harb, geçen hafta yaptığı açıklamada, İsrail ile ilişkili olduğu düşünülen yasa dışı internet sağlayıcıların bulunduğunu açıklamıştı.

Harb, Lübnan Dağı bölgesinde bulunan sunucular aracılığıyla Türkiye ve Kıbrıs'tan bant aralığı satın alınarak, Lübnan'daki kullanıcılara resmi internet sağlayıcılarından düşük fiyata yasa dışı internet satıldığını ileri sürmüştü.

Parlemento Medya ve Telekomünikasyon Komitesi, yasa dışı ağ sonucu ülkedeki hassas devlet kurumları ve güvenlik birimlerine sızıldığını düşündüklerini açıklamıştı.

Savunma Bakanlığı ve Genelkurmayı yasa dışı internet sağlayıcılarından korumak için ise bir kriz birimi kurulmuştu.

- Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı

Devlet Savcısı Sakr Sakr'ın, yasa dışı internet şebekesiyle soruşturmada görevlendirildiği bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, Sakr, Lübnan Dağı bölgesinde kaçak internet sunucularının nasıl oluşturulduğu ve direkt İsrail ile bağlantılı olup olmadığının araştırılması için ordu ve emniyet istihbaratını görevlendirdi.

NNA’ya konuşan Devlet Savcısı Samir Hamud ise soruşturmaya ilişkin, yasa dışı internet sağlayıcıları ile ilgisi olduğu düşünülen Ogero Telekom Şirketi çalışanlarından bazıları veya güvenlik birimlerinde çalışan personelin bazılarının gözaltına alınabileceğini, İsrail'in yasa dışı internet sağlayıcılarıyla ilişkisinin araştırılacağı ve suça karışmış olabilecek yetkililerin araştırılacağını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.