Macaristan Büyükelçisi Kiss Konya'da

Macaristan Büyükelçisi Kiss Konya'da
Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Kiss, Konya'yı ziyaret etti

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akyürek, iki ülke arasında yatırım ve işbirliği artarken şehirler arası ilişkilerin de büyümesi için çalışmak gerektiğini ifade etti.

Ülkelerarası ilişkilerin gelişmesinde şehirlerarası ilişkilerin rolünün önemli olduğunu dile getiren Akyürek, ilişkileri somut işbirliğine dönüştürmek ve kardeş şehir ilişkileri kurmanın da son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kiss de ülkesi ile Konya arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Ticaret Ataşesi ile Konya’ya geldiklerini ve iş adamları ile olumlu görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Türkiye’nin Macaristan ile olan ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için Konya'yı ziyaret ettiklerini aktaran Kiss, "Konya gerçekten fevkalade şartlara sahip bir şehir. Hem ekonomik, hem kültürel zenginlik, hem de altyapı açısından çok önemli bir şehir. Konya ile Macaristan’ın bir şehri arasında kardeş şehir ilişkileri tesis etmekten biz de mutluluk duyarız" dedi.

Akyürek, ziyaretin sonunda Kiss'e çiniden yapılmış sikke ve Mesnevi’nin İngilizce tercümesini takdim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.