Macaristan'da ''39. Uluslararası Turizm Fuarı''

Macaristan'da ''39. Uluslararası Turizm Fuarı''
Budapeşte'de düzenlenen fuar kapsamında açılan Türkiye standında, Macarlara Türk sanatı ve mutfak kültürü de tanıtılıyor

BUDAPEŞTE (AA) - Budapeşte'de düzenlenen 39. Uluslararası Turizm Fuarı'nda açılan Türk standına Macarlar büyük ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 30 ülke ve 350 tur operatörünün yer aldığı fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı da stant açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Macaristan'dan sorumlu turizm ataşesi Hilal Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda açılan Türk standında Macarlara, Türkiye'nin turizm bölgelerinin yanı sıra Türk sanatı ve mutfak kültürünü de tanıttıklarını söyledi.

Macaristan'dan Türkiye'ye giden ziyaretçi oranın her yıl daha da arttığını belirten Demirel, ''Geçen yıl Macaristan'dan Türkiye'ye gelen turist oranında yüzde 16'lık bir artış var. 140 bin rakamına ulaşmış bulunuyoruz. Firmalarımızla birlikte ülkemizin farklı destinasyonlarını tanıtıyoruz. Macarlar özellikle kültürel etkinliklere yoğun ilgi gösteriyor ayrıca kendilerine ikram ettiğimiz Türk yemeklerini de çok beğendiler. Aynı şekilde halk oyunlarımıza da büyük ilgi gösterdiler. Macarlar ve Türkler kültür olarak da birbirlerine çok yakınlar. Bunu zaten fuarda bize gösterilen ilgiden görüyoruz'' şeklinde konuştu.

Türk standında düzenlenen sema ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri de büyük ilgi ile izlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.