Macaristan'da öğretmenlerden protesto gösterisi

Macaristan'da öğretmenlerden protesto gösterisi
Macaristan'da hükümeti protesto eden on binlerce öğretmen, taleplerinin karşılanmaması halinde 30 Mart'ta greve gideceklerini açıkladı

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'da çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve eğitim sisteminde reform yapılmasını isteyen binlerce öğretmen hükümet karşıtı eylem düzenledi.

Öğretmenlerle protestoya destek veren 70'den fazla sivil toplum örgütü ve on binlerce kişi, başkent Budapeşte'nin simgelerinden Hösök Tere'de (Kahramanlar Meydanı) toplandı. Gruptakiler, sağanak yağmura rağmen Ulusal Meclise kadar yürüdü.

Ulusal Meclis önünde toplanan kalabalığa hitap eden Teleki Blanka Lisesi Müdürü İstvan Pukli, eğitim reformu konusunda gerekli adımların atılmadığını, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde grev kararı alacaklarını belirterek, ''Eğitim sisteminde dönüşümün görüşülebilmesi için gerçekten müzakere edebilecek bir hükümet delegasyonuna ihtiyaç var. Bunun yanı sıra son altı yılda korkutulan insanlardan hükümet adına Viktor Orban ve Macar devleti adına Janos Ader sekiz gün içinde özür dilemeli. İsteklerimiz gerçekleşmezse 30 Mart tarihinde bir saatlik grev kararı alacağız'' şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.