Maçları takip edecek basın mensupları Kovid-19 testine tabi tutulacak

Maçları takip edecek basın mensupları Kovid-19 testine tabi tutulacak
12 Haziran’da başlayacak Süper Lig’de müsabakaları takip edecek basın mensuplarına 2 gün öncesinden Kovid-19 testi yapılacak.  Sahaya girecek tüm kişilerin ateşi ölçülecek. Basın mensuplarının oturma ve yerleşim düzeni sosyal mesafeye göre ayarlanacak

12 Haziran'da başlayacak Süper Lig maçlarıyla ilgili yeni bir talimat hazırlayan Türkiye Futbol Federasyonu tarafından TC Sağlık Bakanlığının önerisiyle hazırlanan talimatnameye göre, akredite olan her spor basın mensubu müsabakadan 2 gün önce Kovid-19 testine tabi tutulacak. Testi pozitif çıkan veya testi yaptırmayanlar maçlarda görev yapamayacak. Test sonuçları her maç günü saat 11.00'de TSYD görevlisi tarafından TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörüne teslim edilecek.

MAÇ ÖNCESİ ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILACAK

Stadyuma girecek tüm kişilerin ev sahibi kulüp tarafından belirlenecek sağlık görevlileri aracılığı ile kulak yolundan tek kullanımlık uç aracılığı ile ateş ölçümü yapılacak. Ateşi 37,8 derece ve üzerinde olanlar stadyuma alınmayacak.

SAYIYA KISITLAMA GELDİ

TC Sağlık Bakanlığının önerisiyle müsabakalarda görev yapacak basın mensubu sayısına da kısıtlama getirildi. TFF talimatnamesine göre basın tribününde 10 muhabir, saha içinde de 12 foto muhabiri  görev yapabilecek.  Basın tribünündeki medya mensubu sayısı, önemli kabul edilen bazı müsabakalarda iki katına çıkartılabilecek.

BASIN MENSUPLARI ARASINDA 1, 5 METRE BOŞLUK OLACAK

Saha içinde görev yapan foto muhabirleri ev sahibi kulübün sorumluluğu ve gözetiminde, 4 korner direği ile kale direkleri arasında en az 1,5  metre aralıklarla konumlanacak. Gerekli kontrol müsabaka boyunca müsabakada görevli olan TFF temsilcileri tarafından sağlanacak.

BASIN TRİBÜNÜNDE 3'ER KOLTUK BOŞ BIRAKILACAK

Basın Tribünü’nde sosyal mesafe kuralı gözetilerek TSYD görevlisi tarafından oturma düzeni sağlanacak.  Basın mensupları arasında 3 koltuk boşluk bırakılacak şekilde ve arka sıradaki oturma düzeni arada bir sıra boş bırakılmak suretiyle ön sıraya göre çaprazlama olarak oturulacak.

ALANLAR SOSYAL MESAFEYE UYGUN ŞEKİLDE DİZAYN EDİLECEK

Maç Anlatım Odası, Radyo Anlatım Odası, Panoramik Stüdyo vb. stadyumlardaki kapalı medya alanlarında masa, sandalye ve oturma düzeni sosyal mesafeye uygun şekilde oluşturulacak. Müsabaka sonu “Karma Alan” uygulaması ve röportajları yapılamayacak.  Basın Çalışma Odası ile Foto Muhabirleri Çalışma Odası maç sonu kullanılamayacak.

BASIN TOPLANTILARI

Basın toplantıları sadece Türkiye genelinde temsilcilik ve bürosu bulunan ulusal ajans muhabirleri (AA, İHA, DHA)  ve yayıncı kuruluş kameramanının katılımı ile yapılacak. Müsabakalarda yapılacak olan röportaj ve basın toplantılarında medya mensupları ile arada en az 1,5 (bir buçuk) metre mesafe bırakılacak ve mikrofonlarda kılıf ve mikrofon çubuğu kullanılması zorunlu olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.