“Mağdur olmayalım”

“Mağdur olmayalım”
Aile olarak kış gününde içerisine düştükleri sıkıntıyı anlatan ve evinin kapısını PUSULA okurları için açan Pervil Zeybek, “Devletten 3 aydan 3 aya bir maaş alıyordum öncelikle bu maaşım yarıya düşürüldü daha sonra ise hiçbir şey söylenmeden kesildi"dedi

Aile olarak kış gününde içerisine düştükleri sıkıntıyı  anlatan ve evinin kapısını PUSULA okurları için açan Pervil Zeybek, “Devletten 3 aydan 3 aya bir maaş alıyordum öncelikle bu maaşım yarıya düşürüldü daha sonra ise hiçbir şey söylenmeden kesildi. Maaşımın tekrar bağlanmasını istiyorum çünkü bu maaş benim hakkım. 3 çocuğum var biri daha 3 yaşında maaşım tekrar bağlanarak mağduriyetimiz giderilsin istiyorum” dedi. 

3 çocuk babası 44 yaşındaki Pervil Zeybek doğuştan yüzde 55 görme engelli. Devletten 3 aydan 3 aya aldığı maaşı kesildiği için ailesiyle birlikte mağdur durumda. 3 çocuk babası Zeybek’in isteği ise kesilen maaşının tekrar bağlanması ve gelen maaşla birlikte sıkıntılarının gitmesi. Çünkü bu kesintinin bir yanlışlık sonucu olduğuna inanıyor.

 “ENGELLİYİM DİYE ÇOCUKLARIM ÇALIŞMASIN MI?”

Doğuştan yüzde 55 görme engeli bulunan Pervil Zeybek, “Devletin bana 3 aydan 3 aya verdiği bir maaş vardı. 9 ay önce bu rakam bin 500 liraya yakındı. Memur hatası olmuş bana öyle dediler bu hata ise memur görme engelimi yüzde 80 olarak girmiş sisteme bu sebeple maaşımı yarıya düşürdüler 3 aydan 3 aya 750 lira almaya başladım. 7 Aralık’ta maaşımı çekmeye gittim maaşım yok durdurmuşlar büyük bir şok yaşadım çünkü hiçbir şey söylemeden kesildi. Sebebi ise 2 tane çocuğumun çalışması. Çocuğumun birisi askerden geldi ikisi de evlenme çağında ben engelliyim diye çocuklarım çalışmasın mı?” ifadelerini kullandı.

“BİZİMDE BİR EVİMİZ OLSUN İSTEDİK”

Çocuklarımı maaşım kesildi diye sokağa mı atayım diyen Zeybek, “Çocuklarımız çalışıyor evimiz var diye maaşımı kestiler. Oturduğum evi krediyle aldık onun borcunu ödüyoruz bizimde bir evimiz olsun istedik 5 yıl daha ev borcumuz var. Evde eşime ait bana kredi çıkmadı çalışmadığım için eşim o zamanlar çalışıyordu ama 3 yaşında küçük çocuğumuz var artık çalışmıyor. Çocuklarım çalışıp para biriktiriyor evlilik çağındalar onları çalışıyorlar maaşım kesildi diyeı sokağa mı atayım? Ben hiçbir yerde çalışamıyorum çünkü raporum yüksek” dedi.

“ÇOÇUKLARIMIZ EVLENME ÇAĞINA GELDİ”

Pervil Zeybek’in eşi Zülfiye Zeybek ise şu ifadeleri kullandı; “Çocuklarımız çalıyor ama kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar evlenme çağına geldiler. En küçük çocuğumuz 3 yaşında 3 yıl sonra okul çağı gelecek iyi bir geleceği olsun okusun istiyoruz. Evimiz var diye maaşı kesmişler ama biz bu evi almak için neler çektik çocuklarım küçüktü onları bırakıp işe gitmek zorunda kalırdım . Evimizin aidatı var her ay 500 lira sonra elektrik, su, doğalgazı var ve bu evin daha 5 yıl kredi borcu var. Mağduriyetimiz giderilsin eşime hakkı olan maaş tekrar bağlansın istiyorum.”  (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.