'Mağduriyetler giderilmeli'

'Mağduriyetler giderilmeli'
 Editör
CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer staj ve çıraklık mağdurları için TBMM'de basın açıklaması yaptılar.

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’sinde birlikte düzenledikleri basın toplantısında, “Emeklilikte staj ve çıraklık mağduru olan yurttaşlarımızın haklarının gaspına bir an önce son verilmelidir” diye konuştu. Bektaş emeklilikte staj ve çıraklık mağduru olan yurttaşlarımızın haklarının gaspına bir an önce son verilmelidir diyerek, “Burada hukuken tartışılmayacak bir belge niteliğinde stajlarının başladığı, staj ve çıraklık mağdurlarının çalışma hayatına girdiğini hukuken tescilleyen kendilerine bir belge veriliyor. Ama EYT yasasıyla bu görmezden gelinerek prim yatırmadıkları gerekçesiyle hukukun gasp edildiği bir anlayışla, sanki o insanlar çalışmayı hayatının içerisinde hiç bulunmamış, çalışma sisteminin içine hiç girmemiş gibi devlet aklını, insan aklını ve hukuk güvencesini reddeden bir yaklaşım sergiliyor. Hukuken zaten tescilli olan emeklilikte staj ve çıraklık mağduru olan yurttaşlarımızın haklarının gaspına bir an önce son verilmelidir. Bu çağrıyı hem yargı organlarına hem de yürütmeye, Cumhurbaşkanı'na bu çağrımızı buradan yineliyoruz” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.