Makedonya'dak siyasi kriz

Makedonya'dak siyasi kriz
Ülkedeki siyasilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararı alan Cumhurbaşkanı İvanov'un istifasını isteyen göstericiler, Adalet Bakanlığının camlarını kırdı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'daki siyasetçilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararı alan Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un istifasını isteyen vatandaşlar, başkent Üsküp'te protesto düzenledi.

Akşam saatlerinde ilk olarak Özel Yetkili Savcılık binası önünde toplanan binlerce gösterici, buradan Cumhurbaşkanlığına bağlı halk ofisinin önüne yürüdü. Ofisteki belge ve bazı eşyaları dışarı çıkaran göstericiler, binadan çıkardıklarını yakmaya başladı.

Ardından halk ofisinin yakınındaki Adalet Bakanlığı binasına yönelen gösterciler, binanın camlarını kırdı.

Adalet Bakanlığı önündeki olayların ardından iktidardaki İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) Genel Merkezi'ne doğru ilerleyen gösterciler, burada polis engeli ile karşılaştı.

Olaylı protestoda çok sayıda yaralı ve gözaltı olduğu bildirilirken, emniyet güçlerinin protestoyu takip eden basın mensuplarına da müdahale etti.

Cumhurbaşkanı İvanov, dün yaptığı açıklamada, ülkedeki siyasi krizin çözümüne yönelik siyasetçiler hakkında daha önce başlatılan hukuki işlemleri durdurma kararı aldığını bildirmişti.

Makedonya'dak siyasi kriz

Makedonya'dak siyasi kriz

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.