Malatya'ya 84 milyon liralık 17 tesis

Malatya'ya 84 milyon liralık 17 tesis
Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Malatya'da 84 milyon lira yatırım bedelli 12 tesisin temel atma töreni yapılacak

ANKARA (AA) - Malatya'ya 17 tesisin toplu temel atma ve açılış töreni, 26 Mart Cumartesi yapılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Veysel Eroğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, cumartesi günü Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya'da inşa edilecek 84 milyon lira yatırım bedelli 12 tesisin temelini atacak, ayrıca DSİ ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından hizmete alınacak 5 tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

Bakan Eroğlu, programı çerçevesinde Malatya'ya yapılması planlanan 311 milyon lira yatırım bedeli olan 15 müjdeyi de açıklayacak.

Eroğlu ile Tüfenkci, törende Malatya Derme Sulaması Borulu Şebeke Filtreleme ve Tahliye Yapıları, 6 baraj inşaatı ve 5 taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

Aynı törende, DSİ tarafından yapımı tamamlanan 4 taşkın koruma tesisi ile DKMP Genel Müdürlüğü tarafından hizmete alınacak Beydağı Tabiat Parkı ve Keklik Üretim Merkezi'nin de açılışı gerçekleştirilecek.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 15 bin 800 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ayrıca 4 ilçe ve 5 yerleşim yeri de taşkın zararlarından korunacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.