Malezya Başbakanı hakkında yolsuzluk iddiaları

Malezya Başbakanı hakkında yolsuzluk iddiaları
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil, Malezya Başbakanı Necip'e bağış yapıldığını açıkladı

ANKARA (AA) - Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cübeyr, Suudi Arabistan'ın Malezya Başbakanı Necip Rezak'a bağış yaptığını kabul etti.

Bernama ajansının haberine göre, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi için İstanbul'da bulunan Adil, Malezyalı gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu, hiçbir karşılık beklenmeden yapılan bir bağıştı. Malezya başsavcısı da konuyu araştırdı ve yasa dışı herhangi bir unsura rastlamadı. Bildiğimiz kadarıyla konu kapandı." ifadelerini kullandı

Adil, zirve çerçevesinde Necip ile başbaşa görüşme yapmıştı.

"The Wall Street Journal" gazetesi Malezya'da yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan devlete ait "1MalaysiaDevelopment Bhd (1MDB)" adlı yatırım şirketiyle ilgili soruşturmada yer alan belgelerin, şirkete bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların, son olarak Başbakan Necip'e ait 5 ayrı kişisel hesaba aktarıldığını gösterdiğini ileri sürmüştü.

İddiaların ardından muhalifler, hükümet karşıtı gösteriler düzenlenmiş ancak Necip, "bağışların gizliliğini" neden göstererek sessiz kalmayı tercih etmişti. Necip, Meclis Yolsuzlukla Mücadele Komisyonuna verdiği ifadede, hesaplarına aktarılan paranın siyasi bağış olduğunu savunmuştu.

Başsavcılık ocak ayında yaptığı açıklamada, Başbakan Necip'in şahsi hesaplarındaki 681 milyon dolarının Suudi kraliyet ailesinin yaptığı kişisel bağış olduğunu belirtmişti. Başsavcı Muhammed Apandi Ali, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun yaptığı soruşturmada, 2013'ün mart ve nisan aylarında Suudi kraliyet ailesi tarafından şahsi hesabına 681 milyon dolar yatırılan Başbakan Necip'in, hiçbir suç işlemediğinin ortaya çıktığını kaydetmişti. Apandi, Suudi ailesinin Necip'e neden bağış yaptığı ve paranın nereye harcandığı konusunda ise herhangi bir ayrıntı vermemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.