Malezya'da uluslararası savunma fuarı açıldı

Malezya'da uluslararası savunma fuarı açıldı
BANGKOK (AA) - Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur, uluslararası savunma fuarına ev sahipliği yapıyor.Malezya Savunma Bakanı Hişamüddin Hüseyin'in...

BANGKOK (AA) - Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur, uluslararası savunma fuarına ev sahipliği yapıyor.

Malezya Savunma Bakanı Hişamüddin Hüseyin'in açılışını yaptığı "Savunma Hizmetleri Asya Fuarı" 21 Nisan'a kadar Dünya Ticaret Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Hişamüddin, açılışta yaptığı konuşmada, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından yayımlanan 2015 yılı raporuna göre Asya ve Okyanus bölgesindeki ülkelerde silahlanmanın yüzde 5,4 arttığını söyledi.

Savunma Bakanı Hişamüddin, bu artışın bölge ülkelerinin güvenlik konusundaki endişelerini ortaya koyduğuna işaret ederek “Beklenmeyen gelişmelere hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Dünyadaki önde gelen beş savunma fuarından biri kabul edilen "Savunma Hizmetleri Asya Fuarı"na 60 ülkeden yaklaşık bin 200 şirket katılıyor. Türkiye de Savunma Bakanlığı ve çeşitli şirketlerin açtıkları stantlarla fuarda yerini aldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.