Mali'de MINUSMA'ya yönelik saldırılar

Mali'de MINUSMA'ya yönelik saldırılar
Timbuktu kentinde Palmeraie Otel'e baskın düzenleyen saldırganlar ile mavi bereliler arasında çatışmalar sürüyor

TIMBUKTU (AA) - Mali'de Palmeraie Otel'e baskın düzenleyen saldırganlar ile mavi bereliler arasında çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Güvenlik yetkilileri, ülkenin kuzeybatısında bulunan Timbuktu kentindeki oteli basan saldırganlar ile BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) askerleri arasında çatışmaların sürdüğünü ifade ederek baskından önce kentteki MINUSMA üssüne saldıran 20 silahlı kişiden yaklaşık 7'sinin otelde bulunduğunu açıkladı.

Nijeryalı askerlerin kaldığı Palmeraie Otel yetkililerinden Bama Idiko ise otelde sivilin bulunmadığını sadece 10'a yakın mavi berelinin konakladığını bildirdi.

Yetkililer, Mali ve MINUSMA güvenlik güçlerinin otelin etrafını sardığını, baskının helikopter desteğiyle havadan da takip edildiğini kaydetti.

Güvenlik yetkilileri, Nijeryalı askerlerin bulunduğu MINUSMA'nın Timbuktu'daki üssüne sabah saldırı düzenleyen silahlı kişiler ile mavi bereliler arasında çıkan çatışmada 1 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Kent sakinleri, BM askerlerinin görev yaptığı kentin Kaibara kontrol noktasında sabah saatlerinde bir patlama duyulduğunu, patlamanın bombalı araçla yapıldığını öne sürmüştü. Güvenlik yetkilileri, saldırıda en az 2 kişinin öldüğünü belirtmişti.

BM, saldırılara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplar ile hükümet arasında Haziran 2015'te imzalanan barış anlaşmasına rağmen Mali, şiddet olaylarına sahne oluyor.

Mali'de silahlı kişiler daha önce de bir oteli hedef almıştı. Silahlı bir grup, 20 Kasım'da Bamako'daki Radisson Otel'e baskın düzenlemiş, 170 kişiyi rehin almıştı. Rehinelerden 130'u Fransız ve ABD destekli Mali emniyet birimlerince düzenlenen operasyonla, onlarcası da kendi çabalarıyla kurtulurken, bazıları da teröristlerce serbest bırakılmıştı.

Rehine krizinde 14'ü yabancı uyruklu, 22 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı, El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü ile Macina Kurtuluş Cephesi üstlenmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.