Mali'de MINUSMA'ya yönelik saldırılar

Mali'de MINUSMA'ya yönelik saldırılar
Mağrib El-Kaidesi, Timbuktu'da düzenlenen saldırıyı üstlendi

TİMBUKTU (AA) - Mali'nin Timbuktu kentinde BM İstikrar Misyonu'na (MINUSMA) bağlı 10'a yakın Nijeryalı askerin konakladığı otele ve BM üssüne düzenlenen saldırıyı Mağrib El-Kaidesi'nin üstlendiği bildirildi.

Mağrib El-Kaidesi yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı üstlenirken, örgüt mensuplarından 3'ünün hayatını kaybettiğini duyurdu.

Açıklamada, söz konusu saldırıda çok sayıda askerin de öldüğü öne sürüldü ancak sayıyla ilgili bilgi verilmedi.

Timbuktu'ta MINUSMA'ya bağlı 10'a yakın Nijeryalı askerin konakladığı Palmeraie Otel'e dün silahlı kişilerce baskın düzenlenmişti.

Saldırıda 1 Malili asker ile 4 saldırganın öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı duyurulmuştu.

Ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplar ile hükümet arasında Haziran 2015'te imzalanan barış anlaşmasına rağmen Mali, şiddet olaylarına sahne oluyor.

Mali'de silahlı kişiler daha önce de bir oteli hedef almıştı. Silahlı bir grup, 20 Kasım'da Bamako'daki Radisson Otel'e baskın düzenlemiş, 170 kişiyi rehin almıştı. Rehine krizinde 14'ü yabancı uyruklu, 22 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı, El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü ile Macina Kurtuluş Cephesi üstlenmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.